• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pribloškiančiai sultingas „Microsoft” pasiūlymas nupirkti „Yahoo“ sukėlė sumaištį tarp biržos spekuliantų ir „Yahoo“ akcininkų. Pasaulio žurnalistai spėlioja ar naujasis darinys vadinsis „Microhoo“ ar „Googlehoo“.

REKLAMA
REKLAMA

44,6 mlrd. JAV dolerių yra negirdėta ligi šiol suma informacinių technologijų pasaulyje. „Microsoft“ jau seniai taiko didesnių ar mažesnių kompanijų įsigyjimo praktiką, tačiau šis Billo Gateso pasiūlymas nustebino ir pačius „Microsoft“ akcininkus.

REKLAMA

Pasiūlymą gavę „Yahoo“ savininkai iš pradžių suskubo derėtis dėl galimo jungimosi su ligšioliniu didžiausiu konkurentu „Google“. Vėliau pasigirdo svarstymai jungtis su „AOL“. Šiandien ruošdamiesi pateikti oficialų atsakymą „Microsoft“ kompanijai, „Yahoo“ atstovai ketina atsisakyti Gateso pasiūlymo arba pareikalauti siūlyti daugiau.

Mažiau, kaip 40 JAV dolerių už akciją, nepatenkins mūsų akcininkų, sako „Yahoo“ atstovai. B. Gatesas yra pasiūlęs 31 JAV dolerį. Yahoo rezultatai praeitais metais buvo prasti ir kompanijos akcijų kaina buvo smukusi. B. Gateso pasiūlymas buvo 59% brangesnis nei biržos kaina. Birža greitai sureagavo ir šiandien akcijos kaina yra pakilusi iki 29 JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal šios dienos biržos kainą „Yahoo kompanijos vertė yra 41,8 mlrd. JAV dolerių. Kompanijos valdyba penktadienį pareiškė nuomonę, kad ši kaina toli gražu neatspindi tikrosios vertės. Tikroji vetė turėtų būti apie 12 mlrd. dolerių didesnė.

Prieš metus „Microsoft“ būtų mokėjusi 43 JAV dolerius už akciją, o šių metų pradžioje prieš B. Gateso pasiūlymą „Yahoo“ akcijos kaina buvo nukritusi iki 19 JAV dolerių.

Vienas „Microsoft“ vadovų Steve Ballmeris jau yra išreiškęs nuomonę: atsakymas „Ne“ – nebus laikomas atsakymu. „Microsoft“ pasilieka sau teisę imtis visų reikalingų priemonių kompanijai įsigyti“ – sakė S. Ballmeris.

Daugiau:

Kova dėl „Yahoo“ aštrėja

„Microsoft“ nori pirkti „Yahoo“ už 44,6 mlrd. JAV dolerių

„Yahoo" pinga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų