REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų fotografas Timas Hetheringtonasnuotrauką, vaizduojančią išsekusį JAV karį viename bunkeryje Afganistane, laimėjo prestižinį 2007 metų Pasaulio spaudos fotografijos („World Press Photo“) apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši nuotrauka atspindi žmogaus išsekimą - ir visos tautos išsekimą, - sakė komisijos pirmininkas Gary Knightas. - Mes visi su tuo susiję. Tai nuotrauka žmogaus, atsidūrusio prie ribos“.

REKLAMA

T.Hetheringtonas, dirbęs JAV žurnalui „Vanity Fair“, šią nuotrauką padarė 2007 metų rugsėjo 16-ąją.

Joje matyti jaunas, išsekęs kareivis, besiilsintis Restrepo bunkeryje, kuris buvo pavadintas jo būrio draugo, kurį nužudė sukilėliai, vardu.

T. Hetheringtonas per ceremoniją, kuri įvyks Amsterdame balandžio 27 dieną, gaus apdovanojimą ir 10 tūkst. eurų premiją.

Komisija prizus dešimtyje kategorijų išdalijo iš viso 59 fotografams iš 23 skirtingų šalių.
Naujienų kategorijoje vėl dominuoja nestabilumas ir konfliktų zonos, įskaitant Afganistaną, Benazir Bhutto nužudymą Pakistane, neramumus Kenijoje ir konfliktą Artimuosiuose Rytuose.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimas už geriausią portretą atiteko fotografui Platonui už Rusijos prezidento Vladimiro Putino nuotrauką žurnalo „Time“ viršeliui. Šioje nuotraukoje V.Putinas abejingai spokso į objektyvą, o už jo galvos švyti šviesa.

„Pasaulio spaudos fotografija“ yra nepriklausoma, ne pelno siekianti organizacija, įsikūrusi Amsterdame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų