REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietoj pamokų - patraukti „žolės“

Vasario 5 dieną Tauragės Dariaus ir Girėno gatvėje, lauko turgelyje, policijos pareigūnai pastebėjo tris įtartinus jaunuolius, vienas jų, pamatęs policininkus, bandė paslėpti cigaretę. Pareikalavus parodyti, kas slepiama, nepilnametis labai nenoriai ištiesė cigaretę. Ši iš karto sukėlė įtarimą, aiškiai buvo matyti, kad į popierių priberta augalinių medžiagų. Vaikinai prisipažino, kad ruošėsi rūkyti vadinamąją „žolę“ - narkotikus.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad du sulaikytųjų - septyniolikmečiai, trečias - pilnametis. „Žolė“ priklausė ir ja norėjo draugus pavaišinti nepilnametis, aiškinęs, kad jos įsigijo iš nepažįstamo. Vaikinas prisipažino rūkantis „žolę“ nebe pirmą kartą. Nepilnametis mokosi Tauragės profesinio rengimo centre. Kiti du - taip pat moksleiviai. Vienas lanko Žalgirių vidurinę mokyklą, kitas - Tauragės profesinio rengimo centrą.

REKLAMA

Pastarąją dieną visi trys iš anksto susitarę nėjo į mokyklas, sugalvojo laiką leisti vaikščiodami po miestą ar interneto svetainėje žaisti kompiuterinius žaidimus.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 44 straipsnį už neteisėtą narkotinių medžiagų įgijimą ir laikymą nedideliais kiekiais be tikslo parduoti ar kitaip platinti taikoma administracinė atsakomybė. Septyniolikmečiui gresia bauda iki 500 litų (pilnamečiams – iki 1000 litų) su narkotinės medžiagos konfiskavimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų