REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdantieji socialdemokratai ruošiasi inicijuoti nepasitikėjimą Seimo pirmininko pavaduotoju ir Europos reikalų komiteto pirmininku Andriumi Kubiliumi. Tuo tarpu pats A. Kubilius teigia besigailįs dėl paramos G. Kirkilo Vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė penktadienį pradėjo rinkti nepasitikėjimo iniciatyvą remiančių parlamentarų parašus. Tai DELFI patvirtino keli valdančiųjų frakcijų atstovai, pasirašę po minėta iniciatyva.

REKLAMA

Tačiau pati I. Šiaulienė pareiškė, kad renkami parašai ne dėl A. Kubiliaus atstatydinimo, o pinigai šventinei koalicijos vakarienei. Kiekvienas davęs pinigų, esą pasirašo, informuoja Alfa.lt

Kiti Seimo nariai, tarp jų ir keli socialdemokratai, žurnalistams patvirtino, kad parašai renkami dėl nepasitikėjimo A. Kubiliumi. Jei nepasitikėjimas būtų pareikštas, konservatorių lyderis prarastų užimamus Seimo pirmininko pavaduotojo ir Europos reikalų komiteto pirmininko postus. Šiuos postus valdantieji jau pažadėjo į koaliciją priimtiems socialliberalams, kurie išsirinko ir savo kandidatą - A. Valionį.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš galimų nepasitikėjimo pagrindų - aktyvus A. Kubiliaus elgesys ketvirtadienį pirmininkaujant vakariniame Seimo posėdyje ir stabdant Vyriausybės pateiktų Atominės elektrinės įstatymo pataisų priėmimą.

Tuo tarpu pats konservatorių vadovas Andrius Kubilius šiandien pareiškė, kad apgailestauja ir atsiprašo dėl buvusios ir beveik pusantrų metų trukusios paramos socialdemokratų vadovo premjero Gedimino Kirkilo mažumos Vyriausybei. A. Kubilius pripažino, kad šis jo sprendimas buvo klaida, rašo DELFI.

„Deja, tos iliuzijos, kurių turėjome, kai G.Kirkilas tapo premjeru - kad Lietuva turės bent kiek modernesnę ir skaidresnę valdžią, buvo visiškai nepagrįstos. Tas paaiškėjo jau VSD parlamentinio tyrimo metu. Dabartiniai viražai su Darbo partija - jau nieko naujo. Matant dabartinę situaciją ir premjero veiksmus - belieka sakyti - mea culpa (esu kaltas - Balsas.lt)“, - savo bloge teigia A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konservatorių lyderiui po balsavimų Seime dėl AE įstatymo "paaiškėjo, ko Valionis važinėjo į Kėdainius pas Uspaskichą". "Nors Viktoras ir viešai labai kritiškai vertina visą projektą ir kategoriškai pasisako prieš projektą, bet Darbo partijos frakcija visa in corpore balsuoja už projektą", - pridūrė parlamentaras.

"Taigi, įskaitant tai, kad koaliciniai libcentristai balsuoja prieš šį įstatymą, galime akivaizdžiai matyti, kad įstatymą remia ta pati koalicija, kuri valdė Lietuvą iki Kirkilo tapimo premjeru (Brazausko, Paulausko, Uspaskicho, Prunskienės koalicija). Nieko naujo, - Kirkilas nuo Brazausko paveldo negali atsiplėšti. Per daug stiprios šaknys ir saitai, kurių dėka jis tapo premjeru ir išsilaiko šiame poste - Lopata, Januška, Stonys. O dabar dar ir Uspaskichas.", - teigia A. Kubilius.

REKLAMA

Primename, jog neseniai "darbiečiai" prisiminė, jog prieš pusantrų metų buriant valdančiąją daugumą Seime ir G. Kirkilui tampant premjeru neapsieita be rusiškų dujų tarpininkės „Dujotekanos“ vadovo įsikišimo. Anot Jono Pinskaus, jo namuose vyko Darbo partijos narių, politologo Raimondo Lopatos, Rimando Stonio ir G. Kirkilo susitikimas.

„Kirkilas paprašė, kad Darbo partija nepalaikytų per balsavimą Balčyčio, tada jis bus pasiūlytas premjeru, ir palaikytų jį premjero poste, jis tada juos įtrauks į valdančiąją daugumą“, - teigė V. Uspaskichas.

REKLAMA

Tuo tarpu pats G. Kirkilas paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusias žinias apie apie galimai neskaidrius G.Kirkilo mažumos Vyriausybės formavimo užkulisius, kuriuose be politikų figūruoja ir „Dujotekanos“ vadovo Rimando Stonio, TSPMI vadovo Raimundo Lopatos pavardės, rašo DELFI.

„Su daug kuo susitikinėjau, nes tai buvo mažumos Vyriausybė. O dėl R.Stonio įtakos galiu pasakyti - jis man įtakos nedarė, nedaro ir nedarys“, - atkirto G.Kirkilas.

Premjeras mano, "kad jo (A.Kubiliaus) partijoje jo paties situacija yra gana sudėtinga, ten formuojasi radikalusis blokas, kuris, matyt, siekia pakeisti partijos pirmininką, todėl jis, matyt, mėgina manevruoti savo partijos viduje".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų