REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas sveikina koalicijos išplėtimą, priimant į ją socialliberalus, tačiau jo vadovaujamos Pilietinės demokratijos partijos stūmimą iš užimamų pozicijų vadina nepriimtinu ir neetišku.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes sveikiname valdančiosios koalicijos išplėtimą, kad būtų galima užtikrinti efektyvesnį vyriausybės darbą ir palengvinti jos programos įgyvendinimą. Bet tuos principus, kuriais remiantis plečiama koalicija, mes įvardijame kaip mums nepriimtinus, ypač jeigu tai daroma kažkurio partnerio, šiuo atveju - Pilietinės demokratijos partijos - sąskaita. Tai negražu ir negerai", - trečiadienį Žinių radijui sakė V.Muntianas.

REKLAMA

Prie valdančiosios koalicijos prisijungus socialliberalams, jiems turėtų atitekti iki šiol pilietininkams priklausęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK). Antradienį posėdžiavęs socialliberalų prezidiumas jau nusprendė į šį postą deleguoti Vaclovą Stankevičių.

Tuo metu pilietininkų lyderis V.Muntianas šį praradimą vadina tik teoriniu ir teigia dėl to dar tęsiantis derybas su koalicijos partneriais. Jei susitarti nepavyks, o manais į NSGK nieko nebus pasiūlyta, pilietininkai žada spręsti dėl tolimesnio dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Kalbamės apie tai, tai derybų tąsa. Jei nepavyks susitarti, mes grįšime į partijos prezidiumą ir tenai apsispręsime dėl tolimesnės veiklos ir tolimesnių žingsnių", - sakė V.Muntianas.

Jei pilietininkai nuspręstų trauktis iš koalicijos, V.Muntianas paliktų Seimo pirmininko postą.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sudaro socialdemokratai, valstiečiai liaudininkai, liberalcentristai, Pilietinės demokratijos partija bei neseniai prie valdančiųjų prisišliejusi Naujoji sąjunga.

Socialliberalai koalicijos sutartį yra pasirašę tik su valstiečiais liaudininkais ir socialdemokratais - liberalcentristų bei pilietininkų parašų ant minėto susitarimo nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų