REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos gyventojai yra labiau patenkinti tuo, kaip demokratija ir valdžios institucijos funkcionuoja Europos Sąjungoje, o ne jų gimtojoje šalyje, rodo gyventojų nuomonės tyrimo „Eurobarometras“ duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

2007 metų rudenį 24 proc. apklaustų šalies gyventojų teigė esantys patenkinti tuo, kaip demokratija veikia Lietuvoje, 47 proc. - tuo, kaip ji veikia Europos Sąjungoje. Lietuvių nuomonė šiuo aspektu nepasikeitė nuo praėjusių metų pavasario.

REKLAMA

24 proc. respondentų teigė pasitikintys šalies Vyriausybe, 69 proc. nebuvo linkę ja pasitikėti, Seimu pasitikėjo dar mažiau - 13 proc. apklaustųjų, nepasitikėjo - 81 proc. Nepasitikėjimas Lietuvos parlamentu ir Vyriausybe lyginant su praėjusiu pavasariu išaugo 2 proc.

Tuo tarpu Europos Komisija ir Europos Parlamentu pasitikėjo daugiau kaip pusė lietuvių - atitinkamai 53 proc. ir 57 proc.

Lietuvių pasitikėjimas policija ir visa teisėsaugos sistema 2007-ųjų rudenį atliktos apklausos duomenimis lyginant su pavasariu beveik nepasikeitė. Rudenį policija pasitikėjo - 35 proc., teisėsauga - 25 proc. respondentų, pavasarį atitinkamai -33 proc. ir 24 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Partijomis teigė pasitikintys 7 proc. respondentų, nepasitikintys - 86 proc, kariuomene atitinkamai - 53 ir 21 proc., religinėmis institucijomis - 44 ir 36 proc., televizija - 60 ir 35 proc., spauda - 50 ir 45 proc., internetu - 35 ir 23 proc. apklaustųjų.

Narystę ES naudinga rudenį kaip ir pavasarį manė esant 81 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų. ES vidurkis šiuo atžvilgiu - 58 proc., 10-ties naujųjų ES šalių iš Vidurio ir Rytų Europos vidurkis - 64 proc.

Tyrimas atliktas 2007 metų rugsėjo-spalio mėnesiais, Lietuvoje apklausą vykdžiusi „TNS Gallup“ apklausė 1015 respondentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų