REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas antradienį iš naujos Atominės elektrinės įstatymo išbraukė nuostatas, nurodančias, kad nacionalinis investuotojas turi teisę dalyvauti elektros tiltų į Švediją ir Lenkiją kūrime.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip lrt.lt paaiškino komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas, ši nuostata kertasi su jau galiojančiu Elektros energetikos įstatymu, kuriame pareiga ir atsakomybė už jungčių su kitomis šalimis plėtrą numatyta „Lietuvos energijai“.

REKLAMA

„Būtų teisinė sumaištis – vienam numatyta pareiga, kitam būtų nustatyta teisė ir jokios atsakomybės“, – komentavo jis.

„Lietuvos energija“ bus dukterinė „Leo LT“ bendrovė, tad jis ir taip galės dalyvauti, bet ne pats perimti tas funkcijas“, – sakė J. Sabatauskas.

Pakoreguotas atominės įstatymo projektas bus grąžintas pagrindiniam jo svarstyme Ekonomikos komitetui.

Jei kiti parlamentarai sudvejotų, ar tokių pokyčių reikia, anot J. Sabatausko, būtų būtina taisyti Elektros energetikos įstatymą, nes kitaip būtų pažeistas konstitucinis aiškumo principas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša naujienų portalas vz.lt, vienas iš „NDX energijos“ akcininkų Žilvinas Marcinkevičius antradienį komiteto sprendimo komentuoti neskubėjo.

Jis irgi priminė, kad pagal derybininkų braižomas schemas, „Lietuvos energija“ (kuriai gali būti palikta tiesti jungtis) būtų „Leo Lt“ antrinė bendrovė.

„Visais atvejais „NDX energija“ tiesiogiai jungčių tiesime bet kokiu atveju nedalyvauja. Dalyvauja nacionalinis investuotojas arba ir antrinė įmonė. Tai – techniniai klausimai“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų