REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smurto pilna meditacija apie moralinį nuosmukį "Šioje šalyje nėra vietos senukams" (No Country For Old Men) ir šiurkšti drama apie pirmąjį Kalifornijos naftos magnatą "Bus kraujo" (There Will Be Blood) antradienį susišlavė daugiausia nominacijų Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimams, kurie bus teikiami jau 80-ąjį kartą, pranešė organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Drama "Atpirkimas" (Atonement), pasakojanti apie aistrą be atsako ir pražūtingą melą, buvo nominuotas septyniems "Oskarams". Tiek pat nominacijų surinko ir teisinės tematikos trileris "Maiklas Kleitonas" (Michael Clayton).

REKLAMA

Visos keturios juostos kartu komedija apie paauglės nėštumą "Juno" (Juno) pretenduoja į geriausio filmo apdovanojimą.

Animacinis hitas "La troškinys" (Ratatouille) gavo penkias, o "Juno" bei drama prancūzų kalba "Skafandras ir drugelis" (Le Scaphandre et le papillon) - po keturias nominacijas

Geriausio režisieriaus "Oskarui" šiemet buvo pasiūlyti Paulas Thomas Andersonas (Polas Tomas Andersonas), sukūręs filmą "Bus kraujo", Joelis ir Ethanas Coenai (Džoelis ir Itanas Koenai), sukūrę "Šioje šalyje nėra vietos senukams", "Maiklo Kleitono" režisierius Tony Gilroy (Tonis Gilrojus), "Juno" kūrėjas Jasonas Reitmanas (Džeisonas Reitmanas) ir Julian Schnabel (Džulian Šnabel), sukūrusi "Skafandrą ir drugelį".

REKLAMA
REKLAMA

Dėl geriausio aktoriaus "Oskaro" kovos George`as Clooney (Džordžas Klūnis) iš "Maiklo Kleitono", Danielis Day-Lewisas (Danjelis Dei Liuisas) iš "Bus kraujo", Johnny Deppas (Džonis Depas) iš miuziklo "Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas" ("Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street), Tommy Lee Jonesas (Tomis Li Džounsas) iš "Elos slėnyje" (In the Valley of Elah) ir Viggo Mortensenas (Vigas Mortensenas) iš "Rytietiškų pažadų" (Eastern Promises).

Tuo tarpu geriausios aktorės kategorijoje varžysis Cate Blanchett (Keit Blanšet) iš "Elzbieta: Aukso amžius" (Elizabeth: The Golden Age), Julie Christie (Džiuli Kristi) iš "Toli nuo jos" (Away from Her), Marion Cotillard (Marijon Kotilar) iš "Rožinio gyvenimo" (La Vie En Rose), Laura Linney (Lora Lini) iš "Laukinių" (The Savages) ir Ellen Page (Elen Peidž) iš "Juno".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausiojo antrojo plano aktoriaus apdovanojimui buvo pasiūlytas Casey Affleckas (Keisis Aflekas) iš filmo "Džesio Džeimso nužudymas, kurį įvykdė bailys Robertas Fordas" (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford), Javieras Bardemas (Chavjeras Bardemas) iš "Šioje šalyje nėra vietos senukams", Halas Holbrookas (Halas Holbrukas), atlikęs vaidmenį "Svečiuose pas gyvūnus" (Into the Wild), Philipas Seymouras Hoffmanas (Filipas Seimuras Hofmanas), vaidinęs "Čarlio Vilsono kare" (Charlie Wilson's War), ir Tomas Wilkinsonas (Tomas Vilkinsonas), nusifilmavęs juostoje "Maiklas Kleitonas".

REKLAMA

Geriausios antrojo plano aktorės "Oskarui" už Bobo Dylano (Bobo Dilano) vaidmenį filme "Manęs ten nėra" (I'm Not There) buvo nominuota C.Blanchett, taip pat Ruby Dee (Rabi Di) iš "Amerikos gangsterio" (American Gangster), Saoirse Ronan (Siršė Ronan) iš "Atpirkimo", Amy Ryan (Eimi Rajen) iš "Dingusioji" (Gone Baby Gone) ir Tilda Swinton (Tilda Svinton) iš "Maiklo Kleitono".

Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai bus teikiami Holivude vasario 24 dieną. Tačiau Holivudo scenaristų streikas, kuris tęsiasi jau 12 savaitę, gali priversti organizatorius pakeisti renginio formatą, jeigu iki to laiko nepavyks išspręsti susidariusios padėties.

Amerikos scenaristų gildija nurodė per "Oskarų" teikimo ceremoniją surengsianti protesto akciją, o Kino aktorių gildija pirmadienį pakartojo, kad neperžengs piketo linijos, kurią per svarbiausią Holivudo vakarą sudarys scenaristai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų