REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) antradienį priėmė sprendimą, jog Prancūzija diskriminavo homoseksualią lopšelio-darželio auklėtoją, neleisdama jai įvaikinti, ir taip pažeidė Europos žmogaus teisų konvenciją.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjų kolegija nusprendė, kad moteris tapo diskriminacijos dėl seksualinės orientacijos auka.

REKLAMA

Teisėjai nusprendė, jog Prancūzija pažeidė ir teisę į šeimą, įtvirtintą Konvencijoje. Prancūzija moteriai dabar turės sumokėti 10 tūkst. eurų už patirtą žalą ir padengti 14,5 tūkst. eurų turėtas išlaidas.

EŽTT pažymėjo, jog Prancūzijos įstatymai leido vienišiems žmonėms įsivaikinti, todėl ši galimybė buvo suteikta ir homoseksualams. Sprendime sukritikuoti Prancūzijos teismai lesbietės auklėtojos byloje pabrėžę „tėviškos pagalbos namų ūkyje trūkumą“.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuoroda į pareiškėjos homoseksualumą yra mažiausiai numanoma, jei neakivaizdi“, - teigiama sprendime.

Kaip rašo BBC, teisėjai šioje byloje nebuvo visiškai vieningi. Priimant sprendimą 10 balsavo „už“, o 7 – „prieš“. Tarp  bylą nagrinėjusios Didžiosios kolegijos narių buvo ir Lietuvos teisėja Dalia Jočienė.

Byla teismą Strasbūre pasiekė dar 2002 m. gruodį. EŽTT atstovas spaudai sakė, jog tai pirmas toks sprendimas prieš vieną iš 47 Europos Tarybos, įkūrusios teismą, narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų