REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos prieš keletą dienų kino ekranus pasiekęs naujausias lietuviškas filmas "Nereikalingi žmonės" sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Mario Martinsono režisuota drama tapo visų laikų geriausiai startavusiu lietuvišku filmu - kino juosta surinko 191 tūkst. litų ir ją pamatė 13 tūkst. Vilniaus bei Kauno žiūrovų, pranešė "Forum Cinemas".

REKLAMA

Jau per premjerinį savaitgalį "Nereikalingi žmonės" savo pelnu aplenkė kitus didelio populiarumo sulaukusius lietuviškus filmus - Algimanto Puipos juostą "Dievų miškas", surinkusią 127 tūkst. litų, bei "Nuodėmės užkalbėjimą", surinkusį 147 tūkst. litų.

Pagal režisieriaus drauge su scenaristu Raimondu Paškevičiumi sukurtą siužetą, filmo veiksmas vyksta dvejose šalyse. Skurdo vedama, į Airiją emigruoja jauna moteris, kuri tikisi, kad uždirbti pinigai jai leis iš vaikų namų susigrąžinti sūnų. Tuo metu Lietuvoje berniukas yra įvaikinamas.

REKLAMA
REKLAMA

Siužetui įgaunant pagreitį aiškėja, kad viskas nėra taip, kaip atrodė š pirmo žvilgsnio: filmo herojų likimai mistiškai susipynę, o raktas į tiesą slypi vienoje tragiškoje praeities akimirkoje, teigiama juostos aprašyme.

Kino juostą filmavo garsus latvių operatorius Gintas Berzinis, o garso takelį sukūrė Andrius Mamontovas. Muzikantas filme taip pat kuria Airijos lietuvių kunigo vaidmenį.

Juostoje vaidina ir profesionalūs aktoriai Kostas Smoriginas bei Dalia Michelevičiūtė, o taip pat Valda Bičkutė, televizijos laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė.

"Nereikalingi žmonės" tapo pirmuoju lietuvišku filmu, sukurtu tik iš privačių lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų