REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo parlamentarės Birutės Vėsaitės įžeidimo ir terorizavimo Seimui priėmus Alkoholio įstatymo pataisas.

Tyrimas pradėtas gavus prašymą, kuriame nurodyta, jog gruodžio pabaigoje ir sausio pradžioje į Ekonomikos komiteto pirmininkės B.Vėsaitės tarnybinį mobilųjį telefoną buvo atsiųstos kelios dešimtys trumpųjų pranešimų, kurių turinys yra Seimo narę žeidžiančio, užgauliojančio, žeminančio bei grasinančio pobūdžio.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad trumpųjų pranešimų turinys yra susijęs su birželį Seimo priimtomis ir šių metų sausio 1 dienos įsigaliojusiomis Alkoholio kontrolės įstatymo pataisomis, kurios nuo 6 iki 23 valandos draudžia bet kokio stiprumo alkoholio reklamą per televiziją.

REKLAMA

Pasipiktinusios šiomis pataisomis, televizijos pareiškė nebegalėsiančios tiesiogiai transliuoti krepšinio varžybų, nes ant sportininkų aprangos ir salėje būna alkoholio gamintojų logotipai.

Daugiausia kritikos dėl pataisų sulaukė jų iniciatorius Antanas Matulas, o socialdemokratė B.Vėsaitė buvo kritikuojama, nes esą dėl jos pasipriešinimo nebuvo svarstyta dar viena pataisa, kuri būtų leidusi per rungtynes rodyti alkoholio gamintojų prekės ženklus.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Lietuvos kriminalinės policijos biurui, pranešė Generalinė prokuratūra.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą asmuo, neviešai įžeidęs žmogų, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu. Už žmogaus terorizavimą asmuo baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų