REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas teigia, kad šios kadencijos parlamentas turėtų išsilaikyti iki eilinių rinkimų ateinantį rudenį, o kalbos apie pirmalaikius rinkimus buvo tik viešųjų ryšių akcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, V. Muntianas kartoja savo vadovaujamos partijos pasiryžimą eiliniuose rinkimuose dalyvauti kartu su valstiečiais liaudininkais.

REKLAMA

"Tie dalykai yra visiškai aiškūs, kad naujieji rinkimai bus spalį ir tada bus kadencijos pabaiga. Pirmalaikiams rinkimams, tai aš jau seniai sakau, nėra pagrindo, jie netikslingi visiškai", - interviu Žinių radijui sakė V.Muntianas.

Jis taip pat pažymi, kad Pilietinės demokratijos partija artėjančiuose rinkimuose dalyvaus kartu su Kazimiros Prunskienės vadovaujamais valstiečiais liaudininkais.

"Mūsų susitarimas (su Valstiečių liaudininkų partija - BNS) yra nuo praėjusių metų liepos vidurio ir tą susitarimą visa Lietuva žino - yra ketinimai dalyvauti kartu koaliciniame sąraše", - sakė Seimo pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio 14 dieną trijų opozicinių frakcijų - Liberalų sąjūdžio, konservatorių ir liberaldemokratų - atstovai įregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo siūlo paskelbti pirmalaikius parlamento rinkimus dėl mažumos Vyriausybės ir Seimo esą nesprendžiamų svarbių problemų, pirmiausia - ekonomikos ir finansų srityse.

Valdančiosios mažumos koalicijos partneriai - socialdemokratų, liberalcentristų bei Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos - pareiškė nematantys objektyvios būtinybės rengti pirmalaikius rinkimus, nors teigia esantys pasirengę galimam rinkėjų verdiktui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmalaikių rinkimų idėjai nepritaria ir prezidentas Valdas Adamkus. Valstybės vadovas ne kartą yra sakęs, kad neinicijuos pirmalaikių rinkimų, nors opozicija jam piršo šią idėją, ir priminė, kad tokią iniciatyvą gali įgyvendinti pats Seimas, jei tikrai to nori.

Norint paskelbti pirmalaikius rinkimus reikia 85 balsų. Iš viso Seime - 141 narys.

Liberalai Seime turi 9 narius, liberaldemokratai - 11, konservatoriai - 25, darbiečiai - 22. Socialdemokratų frakcijoje yra 32 nariai.

Eiliniai Seimo rinkimai turėtų vykti kitų metų rudenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų