REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus arkivyskupas kardinolas Audrys Juozas Bačkis trečiadienį aplankė Lukiškių tardymo izoliatoriuje - kalėjime laikomus suimtuosius ir nuteistuosius.

REKLAMA
REKLAMA

Ankstų rytą dvasininkas bendravo su kalėjimo darbuotojais, linkėjo jiems dažniau šypsotis nuteistiesiems bei koplyčioje laikė Šv. Mišias.

REKLAMA

Koplyčia buvo sausakimša - joje kartu meldėsi pareigūnai, suimtieji ir septyni už žmogžudystes iki gyvos galvos nuteisti vyrai.

Pasak Kalėjimų departamento pranešimo, Šv. Mišių metu vienam bausmę atliekančiam nuteistajam kardinolas suteikė Sutvirtinimo sakramentą.

Po Šv. Mišių kardinolas nuėjo į kameras ir ten aplankė kitus nuteistuosius kalėti iki gyvos galvos. Kartu su Carito atstovais A. J. Bačkis jiems įteikė dovanų.

"Jeigu paklausčiau, kas jums yra viltis - jūs atsakysite, jog laisvė. Žmogiškoji viltis yra Dievas, buvimas su juo", - pamokslu į nuteistuosius kreipėsi Lietuvos katalikų hierarchas.

REKLAMA
REKLAMA

Lukiškių tardymo izoliatoriaus - kalėjimo direktoriaus pavaduotojas Jonas Malaškevičius džiaugiasi, kad kardinolas nuo 2001-ųjų šią įstaigą metų aplanko per visas didžiąsias religines šventes. Jo eminenciją pavaduotojas vadina Lukiškių šeimininku, o ne svečiu.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje - kalėjime nuolat būna laikoma apie 900 asmenų. Dauguma jų suimti teismo sprendimu tiriant jų bylas.

Čia kali ir 82 vyrai, už itin sunkius nusikaltimus nuteisti laisvės atėmimo bausme iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų