REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva pasirašys susitarimą dėl Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programos, pagal kurią šaliai per penkerius metus bus skirta beveik 71 mln. Šveicarijos frankų (apie 150 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministras Rimantas Šadžius kartu su kitų naujųjų ES šalių atstovais sutartis pasirašys ketvirtadienį Berne (Šveicarija), pranešė Finansų ministerija.

REKLAMA

"Bendradarbiavimas su Šveicarija tęsiasi jau apie dešimt metų, ženkliausia parama buvo skirta sveikatos apsaugai. Būsimą šveicarų paramą nutarta investuoti į labai svarbias sritis", - sakė R.Šadžius.

Beveik prieš metus Šveicarija įsipareigojo per penkerius metus 10-čiai naujųjų ES šalių skirti 1 mlrd. Šveicarijos frankų (apie 2 mlrd. litų) paramos.

Šveicarijos paramą planuojama panaudoti ligoninių infrastruktūrai, saugoti aplinką ir didinti energijos naudojimo efektyvumą, nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūrai, nevyriausybinių, bendruomenių organizacijų iniciatyvoms ir jų bendradarbiavimui su savivalda, fundamentaliems moksliniai tyrimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų