REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos rajone, Dumpiuose, penktadienį oficialiai bus atidarytas naujas komunalinių atliekų sąvartynas, kuris kainavo 11,6 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau atliekas į Dumpių sąvartyną planuojama pradėti vežti 2008 metų pavasarį - iki tol bus vyks parengiamieji eksploatacijos darbai, pranešė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras.

REKLAMA

Tai ketvirtasis modernus, visus europinius reikalavimus atitinkantis, sąvartynas šalyje. Tokius sąvartynus jau turi Vilniaus, Šiaulių, Alytaus regionai.

Pasak pranešimo, Dumpių sąvartynas užima 21,3 hektarų plotą ir talpina 2 mln. tonų atliekų. Jo statybos pradėtos 2006-ųjų kovą. Planuojama, kad jis veiks apie 20 metų, o kasmet į jį bus atvežama apie 160 tūkst. tonų atliekų.

2009 metais Dumpių buitinių atliekų sąvartynas turėtų likti vieninteliu Klaipėdos apskrityje - visi kiti 38 šiuo metu veikiantys pasenę ir nelegalūs šiukšlynai turėtų būti uždaryti.

Sąvartyną pastatė bendrovė "Hidrostatyba", o jį administruoja visų septynių Klaipėdos apskrities savivaldybių įsteigtas Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų