• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

P. Gražulis nerimsta dėl savo saugumo

Liberaldemokratų parlamentinei frakcijai priklausantis Petras Gražulis trečiadienį buvo apklaustas policijos pareigūnų. Seimūnas skundą policijai parašė, kai P.Gražulio teigimu, sulaukė grasinimų iš konservatoriaus Rimanto Dagio.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo tarnybos vieno iš skyrių viršininkas Robertas Krikštaponis seimūną apklausė norėdamas patikslinti kai kurias detales iš jo skundo, kuriame P.Gražulis kaltina R.Dagį grasinus fiziniu bei politiniu susidorojimu.

REKLAMA

 

"Jis klausė, kaip aš vertinu, kaip supratau tokį grasinimą. Tai aš atsakiau, kad tiesiogine prasme. Dar klausė, ar buvo papildomų pono Dagio veiksmų. Aš pasakiau, kad naujų kažkokių tai agresijos priepuolių nepastebėjau, bet norėjau susitaikyti ir paduoti jam ranką, o jis atsisakė tai padaryti", - nuoskaudas BNS dėstė P.Gražulis.

 

Pasak parlamentaro, jis siūlė policijos pareigūnams apklausti ir jam grasinusį konservatorių, tačiau esą pareigūnas sakęs, kad tai sunkiai įmanoma, nes norint Seimo narį apklausti įtariamuoju tektų gauti viso parlamento leidimą.

REKLAMA
REKLAMA

 

Tokia galimybė atsirastų nebent tuomet, jei R.Dagys sutiktų būti apklausiamas savo noru.

 

Gruodžio 5 dieną P.Gražulis viešai paskelbė kreipimąsi į vidaus reikalų ministrą prašydamas garantuoti jo saugumą, nes esą jam grasinama fiziniu ir politiniu susidorojimu.

 

Tokį pareiškimą libdemų frakcijai priklausantis seimūnas paviešino po trumpos pertraukėlės, kai Seimas galutinai pritarė konservatoriams nepalankioms laikinosios komisijos išvadoms dėl buvusio savanorio ir Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūno Juro Abromavičiaus žūties aplinkybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

"Prie manęs prišokęs Seimo narys R.Dagys pradėjo mane įžeidinėti ir pagrasino fiziškai ir politiškai susidoroti. Kadangi R.Dagys yra Tėvynės sąjungos narys, o šią partiją Seimo laikinoji komisija (...) įvardijo kaip turinčią sąsajų su teroristinės organizacijos požymių turinčia asmenų grupe, neabejoju, jog gąsdinimai yra realūs", - Seimo tribūnoje tuomet išdėstė P.Gražulis.

 

Tuo metu R.Dagys tokius kaltinimus pavadino "fantazijomis" ir "įsivaizduojamomis baimėmis".

 

"Vyrai tokių dalykų nesusigalvoja", - pareiškė konservatorius, išsisukęs nuo klausimo, ką pasakė P.Gražuliui, kad šis taip išsigando.

REKLAMA

 

Seimo patvirtintose išvadose Tėvynės sąjunga siejama su teroristinės organizacijos bruožų turinčia grupuote ir kaltinama dariusi spaudimą J.Abromavičiaus nužudymą tyrusioms teisėsaugos institucijoms.

 

Komisijos narių Audroniaus Ažubalio ir Jurgio Razmos Atskirojoje nuomonėje teigiama, kad „komisijai pateikta medžiaga ir asmenų liudijimai negali būti vertinami vienareikšmiai, neatsižvelgiant į praėjusio laikotarpio realijas ir politinius įvykius, patys liudijimai prieštaringi, neišsamūs, trūksta faktinės medžiagos, dalis informacijos praėjus ilgam laiko tarpui pakankamai iškreipta.

REKLAMA

 

Konservatoriai taip pat tvirtina, jog nesurinkta pakankamai duomenų patvirtinančių tai, kad J. Abromavičius disponavo išsamia ir patikrinta informacija apie to meto šalies rezonansinius įvykius bei asmenis, dalyvavusius šioje veikoje, bei to, kad ši informacija buvo pagrindas jį nužudyti.

 

Anot J. Razmos ir V. Ažubalio, gauti parodymai, kad minėta informacija teisiniu požiūriu buvo nepilna, nepatikrinta ir netinkama teikti nagrinėjimui teisme. Atkreiptinas dėmesys į komisijos gautą informaciją apie esminius Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo pažeidimus, disponuojant valstybės paslaptį sudarančia informacija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų