REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausioje Lenkijos upėje Vysloje įvyko ekologinė katastrofa - Torunės miesto link slenka didžiulė storu sluoksniu vandenį padengusio mazuto dėmė, kurios plotis - maždaug 300 m, o ilgis - keli kilometrai.

REKLAMA
REKLAMA

Prie Torunės muziejaus keliolika specializuotų gelbėtojų grupių stato užtvankas. Mazuto surinkimo akcijoje dalyvauja 250 ugniagesių ir cheminių medžiagų likvidavimo grupių iš šešių šalies vaivadijų, kurios naudojasi 40-čia specializuotų automobilių, informuoja naujienų agentūra PAP.

REKLAMA

Manoma, kad į Vyslą sekmadienį vakare kelios dešimtys tūkstančių t mazuto išsiliejo Vloclaveko apylinkėse, iš atsarginio Plocke esančios "PKN Orlen" naftos perdirbimo gamyklos naftotiekio.

Naftotiekis, kurio skersmuo - 324 mm, toje vietoje yra nutiestas Vyslos dugnu. Nors naftotiekis buvo atjungtas, jame dar yra kelios dešimtys tonų mazuto.

Ekologai baiminasi, kad išsiliejęs mazutas užterš upės krantus ir sunaikins pakrantėse visa, kas gyva. Vieno km ilgio pakrantės atkarpoje gali nusėsti iki 5 tūkst. l mazuto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų