REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas po savo kadencijos pabaigos turi imtis vadovauti šalies vyriausybei, tokius būsimo Kremliaus lyderio įpėdinio Dimitrijaus Medvedevo žodžius cituoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš kreipiuosi į V. Putiną su prašymu duoti sutikimą Rusijos vyriausybei po kitų metų kovą įvyksiančių prezidento rinkimų. Vienas dalykas yra išsirinkti prezidentą, visai kitas yra palaikyti valdžios efektyvumą“ – teigė D. Medvedevas. Dabar vicepremjero pareigas einantis politikas pareiškė, kad, jam tapus prezidentu, augantis šalies biudžetas turi būti panaudotas realioms socialinėms programoms vykdyti.

REKLAMA

D. Medvedevo teigimu, ekonominė nauda turi būti paskirstyta visiems visuomenės sluoksniams. „Dabar mums tereikia per paskutinius 8 metus pasiektą įdirbį bei laimėjimus paversti realiomis socialinėmis programomis“ – V. Putino kadencijos pasiekimus gyrė vicepremjeras.

Niekam ne paslaptis, kad Rusija pralobo augančių pasaulinių naftos kainų dėka. Dabar vyriausybė susiduria su vis didėjančiu visuomenės spaudimu paskirstyti iš prekybos „juoduoju auksu“ gautus pinigus socialinėms reikmėms – pensijų bei socialinių išmokų didinimui ar infrastruktūros, kuri buvo beveik sugriuvusi po Sovietų sąjungos subyrėjimo, atkūrimui.

REKLAMA
REKLAMA

V. Putinas jau ne kartą siuntė aiškius signalus, kad po to, kai verčiamas konstitucijos įpareigojimų, paliks prezidento postą, jis išlaikys didelę įtaką šalies politiniam gyvenimui. Teigiama, kad iš D. Medvedevas įpėdiniu pasirinktas būtent dėl to, kad gali užtikrinti dabar vykdomos politikos tęstinumą. Tad kažko naujo iš kitų metų kovą įvyksiančių rinkimų tikėtis sunku.

Be to, remdamasis šaltiniais Kremliuje, Rusijos dienraštis „Komersant“ teigia, kad po kitų metų kovo 2 dieną įvyksiančių prezidento rinkimų, kuriuose, kaip manoma triumfuos V. Putino įpėdiniu pasirinktas dabartinis vicepremjeras D. Medvedevas, kitas vicepremjeras Sergejus Ivanovas atsisės į ministro pirmininko kėdę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokiu atveju buvęs gynybos ministras premjero poste pakeistų dabar šias pareigas einantį Viktorą Zubkovą. Teigiama, kad S. Ivanovui gali būti sukurtas netgi specialus viceprezidento postas. „Efektyvios politikos centro“ vadovas Glebas Pavlovskis taip pat patvirtino, kad po rinkimų S. Ivanovui numatomas aukštas postas valdžios olimpe. S. Ivanovas laikomas vienu iš aršiausių Kremliaus „vanagų“.

Kitas artimas dabartinio prezidento V. Putino bendražygis Igoris Sečinas tikriausiai taps kurios nors strateginės svarbos valstybinės kompanijos vadovu. Taip, pasak analitikų, saugumiečių klanui nepriklausantis ir KGB niekada netarnavęs D. Medvedevas būtų apstatytas V. Putinui ištikimais buvusiais jėgos struktūrų darbuotojais.

Pranešama, kad naujojo prezidento administracijos vadovu turėtų tapti Vladislavas Surkovas, komandoje turėtų likti ir kiti esminiuose Kremliaus administracijos postuose sėdintys V. Putino patikėtiniai. Tad panašu, kad, traukdamasis iš posto, V. Putinas užsitikrins, kad jo įpėdinis būtų ne daugiau kaip marionetė buvusių saugumiečių rankose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų