REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dujotekana“ reikalauja A. Matulevičiui baudžiamosios bylos

Dujų bendrovė „Dujotekana“, jos vadovai Rimantas Stonys bei Piotras Vojeika teismo prašo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkui Algimantui Matulevičiui iškelti privataus kaltinimo bylų procesą dėl šmeižto. Verslininkų skundus antradienį pradėjo nagrinėti Lietuvos apeliacinis teismas.

REKLAMA
REKLAMA

A.Matulevičius nemalonumų sulaukė po NSGK atlikto ir paviešinto tyrimo dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos. Komiteto medžiagoje buvo minimi įtartini dujininkų ryšiai.

REKLAMA

Politiką patraukti baudžiamojon atsakomybėn „Dujotekana“, jos prezidentas ir viceprezidentas prašė ir Generalinės prokuratūros, tačiau jų prašymų nepatenkino.

Generalinė prokuratūra atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, nes A. Matulevičius yra Seimo narys, be to, jo patraukimui baudžiamojon atsakomybėn reikalingas Seimo leidimas – parlamentarui Konstitucija garantuoja imunitetą nuo baudžiamosios atsakomybės.

Vėliau Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas prokurorų nutarimus buvo panaikinęs, bet Generalinė prokuratūra vis tiek atsisakė pradėti tyrimą. P. Vojeikos, R. Stonio ir „Dujotekanos“ skundų lapkritį nepatenkino ir Vilniaus apygardos teismas, todėl pareiškėjai kreipėsi į Lietuvos apeliacinį teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie antradienį vykstančius teismo posėdžius Apeliacinis teismas pranešė ir generaliniam prokurorui Algimantui Valantinui, tačiau į teismą neatvyko nei prokuratūros atstovas, nei A. Matulevičius.

Verslininkų advokatai teisme pareiškė, kad Generalinei prokuratūrai buvo įteiktas dar vienas prašymas - pradėti ikiteisminį tyrimą dėl teismo sprendimo, kuriuo nurodyta iškelti bylą, nevykdymo. Įtariamuoju teisininkai siūlė patraukti bylos nepradėjusį prokurorą. Tačiau prokuratūra šio prašymo nepatenkino, advokatai buvo priversti jį apskųsti teismui. Jis skundo dar nėra išnagrinėjęs.

Ar bus pradėtas bylų procesas dėl šmeižto A. Matulevičiui, paaiškės beveik po dviejų savaičių – gruodžio 21-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų