REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didėjanti Valstiečių liaudininkų sąjungos (VLS) lyderių tarpusavio priešprieša gali sužlugdyti planuojamą VLS politinę santuoką su Pilietinės demokratijos partija. Valstiečių liaudininkų vadovės Kazimieros Prunskienės ir jos pirmojo pavaduotojo Ramūno Karbauskio nesutarimai dėl Pilietinės demokratijos partijos (PDP) prisijungimo prie VLS peraugo į atvirą priešpriešą, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Juoda katė tarp K. Prunskienės ir R. Karbauskio perbėgo dar vasaros pradžioje ėmus svarstyti Seimo pirmininko Viktoro Muntiano vadovaujamos PDP ir VLS galimą politinę santuoką.

REKLAMA

Šią įdėją aktyviai palaiko K. Prunskienė, R. Karbauskis tam priešinasi.

Artėjant sausį vyksiančiam VLS suvažiavimui, per kurį turėtų būti galutinai apsispręsta dėl „pilietininkų“, R. Karbauskis pradėjo aktyvią kampaniją.

Nuo jo neatsilikti nusprendė ir žemės ūkio ministrė.

Šiomis dienomis VLS vadovybė gavo K. Prunskienės laišką. Jį parašyti lyderę paskatino tai, kad R. Karbauskis aktyviai priešinasi VLS valdybos ir tarybos sprendimams dėl PDP prisijungimo.

REKLAMA
REKLAMA

Politikę užrūstino, kad jos pirmasis pavaduotojas partijoje agituoja skyrius nevykdyti tarybos sprendimo, taip pat apie ją „rašo daug netiesos“: apie savivaldos rinkimų štabo išlaidavimą ir VLS padarytas skolas.

K. Prunskienė stojo ginti ir R.Karbauskio laiškuose piktų komentarų sulaukusį V. Muntianą.

Laiške partiečiams VLS lyderė teigia, kad R.Karbauskiui Seimo pirmininkas V. Muntians neįtiko, nes „yra nepriimtinas konkurenciniu atžvilgiu“, mat jis gali tapti dar vienu jos pavaduotoju.

K. Prunskienė savo laiške ragina nepasiduoti „aistringiems R. Karbauskio išvedžiojimams ir gąsdinimams „pilietininkais“, o palaikyti jų prisijungimo idėją.

Pasak ministrės, jei VLS atsisakytų įsileisti V. Muntiano bendražygius, tai būtų protu nesuvokiamas žingsnis.

„Taptume pašaipos objektu. Bet net ir tai nėra svarbu, lyginant su partijos organizaciniu ir moraliniu tarpusavio supratimo pašlijimu“, – kolegas perspėjo K. Prunskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų