REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Judam. Kai kas pasitvirtina, kai kas atpuola“, - vakar baigiantis dienai kalbėjo kriminalistai, pasakodami apie ketvirtadienio nakties apiplėšimą, per kurį buvo nužudytas "Lietuvos ryto" fotografas 64 metų Viktoras Kapočius, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

V.Kapočius su drauge Egle jau miegojo, kai kažkas paskambino į buto Užupyje duris. Buvo jau po 2 valandos. Iš miego pažadintas šeimininkas nepatikrino, kas stovi anapus, jas atidarė. Ir iškart buvo užpultas. Įsibrovėliai bute nedegė šviesos - naudojosi žibintuvėliais. Vienas banditų lovoje prie sienos prispaudė Eglę, o kiti mušė fotografą. V.Kapočius priešinosi, tačiau keli užpuolikai jį įveikė - parblokštas žmogus buvo spardomas.

REKLAMA

Vakar vakarą policija tikėjosi gauti skrodimo išvadas. Tada turėjo paaiškėti, ar banditai savo auką daužė tik kumščiais ir kojomis, ar naudojosi ir kokiais nors daiktais.

Moteris matė 3 užpuolikus, bet gali būti, jog jų buvo keturi - Eglė lyg girdėjo 4 vyrų balsus. Banditai kalbėjo rusiškai. Buvo be kaukių. V.Kapočius mirė iš karto. Plėšikai pagrobė bute rastus pinigus, plazminį televizorių, mobiliuosius telefonus, kelis fotoaparatus, kompiuterį, kitų vertingesnių daiktų ir spruko, prieš tai nuplėšę telefono laidą. Netrukus vienas jų dar kažko sugrįžo, liepė Eglei tylėti ir išbėgo.

REKLAMA
REKLAMA

Panašiai jau buvo

Policija vakar vis dar tikrino Užupyje esančių apsaugos vaizdo kamerų įrašus. Paaiškėjo, kad netrukus po užpuolimo iš V.Kapočiaus kiemo išvažiavo įtartinas autobusiukas. Tačiau, pasak policijos, tai buvo filmavimo grupė, Užupyje kurianti dokumentinį filmą. Kol kas nė vienai versijai neteikiama pirmenybės, tačiau vis labiau linkstama prie to, kad tai buvo grynas apiplėšimas. Manoma, kad plėšikai tikėjosi, jog žinomas fotografas daug uždirba ir jo namuose bus daug grobio. Spėjama, kad žmogžudystė nebuvo iš anksto suplanuota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko Vladislavo Abarovičiaus, Vilniuje jau kelerius metus nebuvo panašaus nusikaltimo. Kriminalistų manymu, pagal nusikaltėlių braižą tokio masto apiplėšimas buvo įvykdytas prieš 2 ar 3 metus. Tąsyk irgi Užupyje, nuomojamame bute, buvo apiplėštas ir nužudytas Kanados pilietis. Tas nusikaltimas iki šiol neatskleistas.

Prašė neatidaryti durų

Vakar LŽ žurnalistai apsilankė V.Kapočiaus namuose Užupyje. Baisų šoką patyrusi fotografo gyvenimo draugė Eglė negalėjo suvaldyti verksmo. "Ką galiu pasakyti? Nuostabus žmogus. Gyvenome gražiai ir gerai", - pro ašaras sakė moteris. Ji vis kartojo, kad Viktorui nereikėjo atidaryti durų. Eglė stebėjosi, kaip galima užmušti žmogų dėl keleto daiktų, tokių kaip televizorius ar mobilieji telefonai. Moteris papasakojo, kad praėjusią vasarą V.Kapočius nufotografavo besimušančius žmones. "Bet tos nuotraukos "nesigavo", - sakė Eglė. Ji svarstė, ar šis įvykis kaip nors susijęs su užpuolikų pasirodymu namie pas fotografą.

REKLAMA

"Radau savo žmogų"

Lietuvos televizijos laidos "Bėdų turgus" vedėja Edita Mildažytė gerai pažįsta V.Kapočiaus draugę Eglę. "Pamenu, kaip su Egle susitikome krautuvėje. Ji pasakė: "Ieškojau, ieškojau, pagaliau radau savo likimą, savo žmogų. Ieškojau velniai žino kur, o radau kitoje gatvės pusėje", - nelaimės sukrėsta kalbėjo E.Mildažytė.

Jos teigimu, Užupyje saugumas toks pat, kaip ir visoje Lietuvoje. Nors jai pačiai nėra tekę susidurti su chuliganais, bet apie užpuolimus, sumušimus rajone, kuriame gyvena, gerai žino. "Didžiausia Užupio problema buvo vadinamieji skinai. Jie rinkdavosi Sereikiškių parke. Užupyje yra daug neformalaus jaunimo. Daug kartų mačiau, kaip juos tvatina tie skinai", - sakė moteris.

REKLAMA

Gal prieš penkerius metus buvo apvogtas E.Mildažytės butas Užupyje. Bet pašnekovė teigė, kad tas atvejis - visiškai kitoks, kai viskas suplanuota iš anksto.

Visas Užupis kalba

Pasak Užupio respublikos prezidento kino režisieriaus Romo Lileikio, pastaraisiais metais Užupis tapo ne tik turistų, bet ir kriminalinių žmonių traukos objektu. R.Lileikis pritarė E.Mildažytei, kad Užupyje taip pat nesaugu, kaip ir bet kokiame kitame sostinės rajone.

Dauguma Užupio gyventojų vieni kitus pažįsta bent iš matymo. Todėl R.Lileikis abejoja, kad žinomą fotografą galėjo užpulti kas nors iš vietos gyventojų. "V.Kapočius - Užupio senbuvis. Jis buvo bičiuliškas, kaip įprasta užupiečiams", - teigė Užupio respublikos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Lileikis yra girdėjęs, kad pastaruoju metu padaugėjo užpuolimų, kai braunamasi į butus. Prieš savaitę buvo užpultas ir pats R.Lileikis. Vakare iki tarpuvartės palydėjęs žmogus iš jo rankų išplėšė krepšį, kuriame buvo dokumentai. "Užpuolimas užpuolimui nelygus. Vienas dalykas, jei koks narkomanas atima iš tavęs krepšį. Visai kas kita, kai šitaip įsibraunama į namus, naktį beldžiama į duris, o jas atidarius iš karto smogiama į kaktą", - samprotavo R.Lileikis.

Vakar sužinoję apie tragišką įvykį Užupio žmonės buvo sukilę ant kojų. "Visi apie tai galvoja, kalba. Visi ieško sprendimų, kaip padaryti, kad čia pas mus būtų ramu, kad visi, taip pat ir vaikai, jaustųsi saugiai", - sakė Užupio respublikos prezidentas.

Ainis Gurevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų