REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Malagoje baigėsi Eurolygos rungtynės tarp vietos "Unicajos" ir Vilniaus "Lietuvos ryto".

Pačioje pirmo kėlinio pradžioje pražangų prisirinko Marijonas Petravičius ir Matthew Nielsenas, todėl vėliau labai ilgai žaidė Michailas Anisimovas. "Lietuvos rytui" pavyko nuolat pirmauti, tačiau prieš pat pirmo kėlinio pabaigą ispanai vilniečius pasivijo ir laimėjo kėlinį minimalia persvara 19:18.

REKLAMA
REKLAMA

Per antrą kėlinį iniciatyva nuolat priklausė "Unicajai". Vilniečiams vis pavykdavo šeimininkus pavyti, bet prieš didžiąją pertrauką ispanai vis dėlto įgijo 3 taškų pranašumą - 40:37. Per antrą kėlinį aikštėje pasirdžiusiam Joao Paolo batistai nesisekė stabdyti Danielį Santiago, o grįžęs į aikštę M. Petravičius iš karto gavo 3 pražangą. Tiek pat jų nuo pirmo kėlinio pradžios turi M. Nielsenas.

REKLAMA

Visą trečią kėlinį vėl virė atkakli kova. Jo antroje pusėje "Lietuvos rytui" buvo pavykę įgyti 3 taškų pranašumą (48:45), bet pačioje kėlinio pabaigoje Jiri Welchas pelnė 5 taškus iš eilės. "Unicaja" prieš 4 kėlinį pirmauja 55:51.

Paskutinį kėlinį ispanai pradeda spurtu 7:0, bet vilniečiai po truputį atsitiesia. Likus žaisti 4 min. šeimininkai pirmauja 65:61.

Deja, J. Welschas pataiko baudos metimą, o po Carloso Cabezaso tritaškio ispanai vėl atitrūksta 69:61. O "Lietuvos rytas" juos vėl prisiveja. M. Nielseno 2+1 taškai, Mindaugo Lukauskio baudos metimas ir jau tik 69:65. Seka keletas nesėkmingų abiejų komandų atakų kol M. Lukauskis perima kamuolį iš D. Santiago ir ramiai dėjimu mažina savo komandos atsilikimą iki 2 taškų (69:67).

REKLAMA
REKLAMA

Likus žaisti pusę minutės ispanai dar kartą nesugeba pelnyti taškų, o Chuckas Eidsonas labai sudėtingu metimu iš po krepšinio lygina rezultatą - 69:69. Likus žaisti 8 sek. ispanai prašo minutės pertraukėlės.

C. Cabezasas paliekamas vienas prieš Hollisą Pricą ir sėkmingai užbaigia ataką. Vilniečiams lieka 2,5 sek. išsigelbėjimui. Jau "Lietuvos ryto" minutės pertraukėlė.

Paskutinė vilniečių ataka vis dėlto pavyksta tikriausiai ne taip, kaip buvo suplanuota. "Lietuvos ryto" snaiperius ispanai išgaudė, kamuolys buvo perduotas už tritaškio metimo linnijos išbėgusiam M. Nielsenui, o šio mestas kamuolys nuo lentos atsimuša į lanką ir atšoka į aikštę. Ispanai švenčia pergalę rezultatu 71:69.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų