REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzų kompanija „Bouygues Batiment International“ ieško būdų, kaip atnaujinti derybas dėl arenos Nemuno saloje statybos. Prancūzai Kauno merui siūlo susitikti ir pasikalbėti, šeštadienį rašo dienraštis „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno valdžią pasiekė Prancūzijos bendrovės „Bouygues Batiment International“ komercijos direktoriaus Jeano Francois Legraino laiškas, kuriame jis siūlo kauniečiams sugrįžti prie derybų stalo. Pokalbiai su prancūzais apie ledkalnį Nemuno saloje oficialiai nutrūko liepą.

REKLAMA

„Laišką gavau, bet nemanau, kad yra bent teorinė galimybė grįžti prie prancūzų parengto sporto arenos projekto“, – tikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Meras nemato galimybių kažką keisti ir vėl pradėti derybas su prancūzais. Pagal sutartį su architektu E. Miliūnu iki gruodžio pabaigos turėtų būti parengtas sporto rūmų techninis projektas. Prancūzai iš Kauno miesto savivaldybės kol kas nesėkmingai siekia prisiteisti apie 20 milijonų litų.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę savivaldybės koridoriuose pastebėtas prancūzų atstovas Edmundas Alekna. Kauno miesto valdžios duris jis pradėjo varstyti tada, kai iš savivaldybės administracijos direktoriaus posto pasitraukė Arūnas Keserauskas, laikytas didžiausiu prancūzų oponentu. „Kauno dienos“ žiniomis, E. Alekna buvo susitikęs ir su naujuoju savivaldybės administracijos direktoriumi Vygantu Gudėnu, ir su Kauno meru Andriumi Kupčinsku.

Prancūzijos kompanijos atstovas neslėpė, kad „Bouygues Batiment International“ vadovai mėgina kalbėtis su Kauno valdžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Teismo procesas vyksta, bet protingi žmonės turėtų tartis, – mano E. Alekna. – Jeigu Kaunui prancūzų pagalba nereikalinga, tegul miestas tiesiai šviesiai tai ir pasako, o jeigu reikalinga, tai reikėtų baigti parengtą gerą arenos projektą.“

Miesto vadovai architekto E. Miliūno patobulintą arenos projektą užvakar pristatė Seimui ir Vyriausybei.

„Geriau žvirblis rankoje, nei briedis miške“, – paklaustas, ar neketina sugrįžti prie prancūzų projekto, atšovė A. Kupčinskas.

Derybos su „Bouygues Batiment International“ nutrūko liepos mėnesį. Iki tol prancūzai nesugebėdavo įvardyti tikslios statybų kainos. Pradinis pasiūlymas siekė 487 milijonus litų, bet miestas nusprendė, kad tai yra per brangu, ir derybas nutraukė.

REKLAMA

Tuo tarpu kauniečio architekto E. Miliūno parengto projekto vertė siekia 216 milijonų litų.

Prancūzų kompanijos atstovas ir vakar tvirtino, kad derybos nutrauktos neteisėtai.

„Ponas Legrainas su miesto vadovais norėtų pakalbėti, kaip išspręsti šitą problemą. Būtų užsiminta ir apie galimybę atnaujinti derybas, - sakė E. Alekna. – Savo projekto kol kas nelaidojame.“

A. Kupčinskas "Kauno dienai" teigė, kad dėl galimo susitikimo su „Bouygues Batiment International“ bus apsispręsta per 10 dienų.

Gediminas Stanišauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų