REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atnaujintas legendinis italų automobilis „Fiat 500” visus konkurentus nurungė „Metų automobilio 2008“ konkurse.

REKLAMA
REKLAMA

58-eri apie automobilius rašantys žurnalistai iš 22-ių Europos šalių už „Fiat 500”, išsiskiriantį saugumu, ekologiškumu bei individualumu balsavo beveik vienbalsiai: aukščiausius balus „Fiat” „mažyliui” atidavė 34 žiuri nariai, o antrąją vietą skyrė dar 17.

REKLAMA

Iš viso konkurse „Fiat 500“ surinko 385 balus. Antrąją vietą užėmusi „Mazda 2“ nuo italų „mažylio“ atsiliko 60 balų, o trečiąją vietą iškovojęs „Ford Mondeo“ atsiliko 183 balais. Finaliniame etape „Fiat 500” užnugaryje liko ir „Kia Cee’d“, „Peugeot 308“, „Nissan Qashqai“, „Mercedes-Benz C-class“.

„Fiat“ atstovai džiaugiasi įvertinimu, nes šiam modeliui sukurti Italijos koncernas skyrė itin daug pastangų. „Tikime, kad tiek savo išvaizda, tiek techninėmis charakteristikomis „Fiat 500” sudarys konkurenciją net ir mažųjų prestižinių automobilių klasei“, - šitaip „Fiat 500“ laimėjimą „Balsui“ įvertino „Fiat Auto S.p.A.” atstovės Lietuvoje UAB „Autobrava” direktorė Asta Bagdonavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Šią vasarą vos 3.55 m ilgio „Fiat 500“ buvo įvertintas penkiomis (aukščiausias įvertinimas) „Euro NCAP” saugumo žvaigždutėmis, o rudenį triumfavo prestižiniuose „EuroCarBody 2007“ geriausio kėbulo apdovanojimuose, nurungęs 11 kandidatų iš Japonijos, JAV, Europos ir Rusijos.

Visi pristatomo „Fiat 500“ varikliai – tai du benzininiai - 1,2 litro 69 arklio galių, 1,4 litro 100 arklio galių bei 1,3 litro 75 arklio galių dyzelinis „Multijet” agregatas „Euro 5” normatyvus aplinkos taršai atitinka dviem metais anksčiau, nei to reikalaujama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Automobilis siūlomas su itin gausiu įrangos ir aksesuarų pasirinkimu: pirkėjai galės pasirinkti iš 4 įrangos lygių, 12 spalvų, 15 interjero variantų. Specialiai šiam modeliui buvo sukurta net 100 originalių aksesuarų – nuo aromatinių gaiviklių iki raktelių, nepamirštant ir galimybės įrengti telematinę Blue&MeTM sistemą, skirtą automobilyje saugiai naudotis mobiliuoju telefonu bei klausytis muzikos, neatitraukiant rankų nuo vairo.

Gamintas 1957-1977 metais ir sugrįžęs po 50 metų, „Fiat 500” jau sulaukė didžiulio ažiotažo: per keturis mėn. nuo jo pasirodymo jau sulaukta daugiau nei 105 000 užsakymų, ir tai vien tik pirmosiose dviejose šalyse, kur šis naujas modelis buvo pristatytas - Italijoje ir Prancūzijoje. Vokietijoje per kelias savaites nuo pristatymo pradžios taip pat jau surinkta 6 300 užsakymų.

REKLAMA

„Fiat 500“ – 9-asis „Fiat“ modelis, pelnęs Europos „Metų automobilio" titulą, ir 12-tasis koncerno istorijoje, kuo negali pasigirti joks kitas automobilių gamintojas. Prieš tris metus – 2004-aisiais – šį titulą buvo pelniusi „Fiat Panda“.

„Fiat Auto S.p.A.” atstovai planuoja, kad „Fiat 500“ Lietuvoje pasirodys 2008-ųjų pavasarį ir kainuos nuo 36 tūkst. lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų