REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar neseniai reti pasiūlymai pirkti žemės sklypus su daugiabučių gyvenamųjų statybai parengtais detaliaisiais planais dabar statytojus pasiekia kone kasdien, siūlomos nuolaidos, sutinkama derėtis, rašo „Verslo žinios“. Tačiau, pasak dienraščio, sumažėjus būstų paklausai, statytojai neskuba pirkti: vieni atsargiai skaičiuoja ir vertina miglotas rinkos perspektyvas, kiti turi anksčiau pirktų sklypų arba laukia dar ryškesnio kainų mažėjimo.
UAB „Mabilta“ turto vystomo ir plėtros direktorė Jelena Lebedeva sakė, kad pastaruoju metu bendrovė pasiūlymų pirkti sklypus su detaliuoju planu sulaukia gerokai daugiau, ir ne viename konkrečiame mieste ar mikrorajone: ir sostinės Viršuliškių, Šnipiškėse mikrorajonuose, ir Vilniaus rajone, ir Klaipėdoje, ir Palangoje.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos valdybos pirmininkas, UAB „Eika“ direktorius Robertas Dargis teigė, kad sklypus pirko ir detaliuosius planus ruošė nedidelės bendrovės, kurios investavo pinigus tik į žemę ir niekada nesirengė statyti, o tik norėjo pasiūlyti sklypus su detaliaisiais planais už didesnę kainą.

Jis sakė negalįs tvirtinti, kad jau pasijautė didelis kainų mažėjimas. "Desperacijos nėra, tačiau pasiūlymų daugėja. Anksčiau jų buvo kas antrą dieną po vieną, dabar vos ne kasdien. Rinka parodys, kaip bus ateityje", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų