REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo liberalai surengė kultūros darbuotojų profesinių sąjungų atstovų ir kultūros ministro Jono Jučo akistatą, siekdami supažindinti jį su šios srities problemomis.

REKLAMA
REKLAMA

"Tas disonansas tarp realios padėties ir deklaruojamos ministerijos situacijos buvo pagrindinė priežastis, dėl ko mes sukvietėme Lietuvos bibliotekininkus bei teatro artistus", - BNS sakė susitikimo iniciatorius parlamentaras Vytautas Grubliauskas.

REKLAMA

Bibliotekininkai bei kiti kultūros darbuotojai ministrui išsakė nepasitenkinimą gaunamu darbo užmokesčiu bei tuo, kad skirtingose srityse dirbančių "kultūrininkų" atlyginimai yra nevienodi.

Šiuo metu biudžetinėse įstaigose dirbančių kultūros darbuotojų atlyginimai, kaip ir kitų biudžetininkų, skaičiuojami koeficientą dauginant iš bazinės algos, kuri dabar sudaro 115 litų, o nuo sausio 1-osios turėtų kilti iki 128 litų.

Tuo metu kiti darbo užmokestį gauna pagal autorines sutartis.

Kultūros darbuotojų profesinių sąjungų atstovai ministro prašė pateikti planą, atspindintį kultūros darbuotojų darbo užmokesčio augimo tempus, tačiau jo nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA

"Mus žeidžia ramus ir abejingas ministro tonas, matant, kad kitos ministerijos sugeba kovoti už savo pavaldinių interesus. (...) Mes norime ilgalaikės programos, kad žinotume, kiek augs mūsų darbo užmokestis", - sakė Kultūros darbuotojų profesinių sąjungų federacijos pirmininkė Aleksandra Leparskienė.

"Kultūrininkų" atlyginimai dar turėtų būti aptarti sukvietus Švietimo ir mokslo, Kultūros bei Finansų ministerijų bei profesinių sąjungų atstovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų