REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susirėmimų, kilusių per trečiąsias ilgamečio Palestinos lyderio Yassero Arafato mirties metines, metu žuvo mažiausiai 7 palestiniečiai, dar 55 sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo CNN, bent 7 iš sužeistųjų būklė kritiška. Kol kas žuvusių ir sužeistųjų tapatybės nežinomos.

REKLAMA

„Jerusalem Post“ teigimu , tarp sužeistųjų yra ir Hamas policininkas, kuris buvo pašautas į galvą. Policininko būklė kritiška.

„Hamas“ grupuotės saugumo pajėgos apšaudė žmonių minią, Gazoje išėjusią į gatves paminėti trečiųjų mirties metinių, praneša „Jerusalem Post“.

Y. Arafato mirties metinių minėjimą organizavo „Fatah“ judėjimas. Į minėjimą susirinko dešimtys tūkstančių Palestinos savivaldos prezidento Mahmoudo Abbaso šalininkų, mosuojančių geltonomis „Fatah“ vėliavomis bei Y. Arafato portretais.

REKLAMA
REKLAMA

„Hamas“ pareigūnai tikina, kad ugnį atvėrė po to, kai protestuotojai apmėtė policijos pareigūnus akmenimis. Teigiama, kad po susišaudymo, „Hamas“ pareigūnai gatvėse suiminėjo visus į minėjimą susirinkusius „Fatah“ šalininkus.

Anot „Jerusalem Post“, tai buvo pirmasis tokio masto renginys Gazos ruože nuo pat birželio mėnesio, kai valdžią regione užgrobė „Hamas“ kovotojai. Iš Gazos ruožo buvo išvyti Palestinos savivaldos prezidentui. M. Abbasui lojalūs saugumo pareigūnai.

Palestinos savivaldos prezidentas tikisi , kad jam pavyks izoliuoti „Hamas“ grupuotę po, kai mėnesio pabaigoje JAV Annapolio mieste pradės taikos derybas su Izraeliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų