REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Idėjai keisti priežiūros institucijų finansavimą, Lietuvoje sklandantį jau beveik penkerius metus, pritaria ir premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija siūlo keisti visų priežiūros institucijų finansavimą – jos būtų išlaikomos ne valstybės lėšomis, o iš rinkos dalyvių, kurie yra prižiūrimi, įmokų. Premjeras Gediminas Kirkilas, šeštadienį apsilankęs Kainų komisijoje, sakė šiam siūlymui pritariąs, praneša LTV naujienų tarnyba.

REKLAMA

„Sutarėm, kad visos reguliavimo institucijos galėtų pasiūlyti tokias įstatymo pataisas. Mes jas aptartume ir galėtume iš biudžeto išimti šitų institucijų išlaikymą. Jas, kaip daugelyje pasaulio šalių, išlaikytų tie sektoriai, kuriuos jos reguliuoja“, – sakė Premjeras Gediminas Kirkilas, apsilankęs Kainų komisijoje.

„Priežiūros institucijose turi dirbti ne biurokratai, bet žmonės, suprantantys rinką ir net iš rinkos atėję. Juk mes reguliuojame rinką, jos pelnus. Kitaip sakant, žmonės turi mąstyti kaip rinkoje. Jie turi būti skatinami arba jų atlyginimai turi būti panašūs į esančius rinkoje“, – mano Virgilijus Poderys, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkas.

Pasak V. Poderio, reguliuojamų institucijų įmokas nustatytų įstatymas. Jau kuris laikas panašiai dirbančioje Latvijoje Kainų komisijos narių atlyginimai yra triskart didesni nei Lietuvoje.

Aurelija Malakauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų