REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politikai naudojasi tragedija

Vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys pateikė ultimatumą: po Skuodo tragedijos turi baigtis arba policijos generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus, arba jo paties karjera, praneša „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar galutinai pasitvirtinus įtarimams, kad dėl trijų vaikų žūties Skuodo rajone kaltas vietos policijos pareigūnas, vidaus reikalų ministras R.Šukys atsakomybės už tragediją pareikalavo iš paties Policijos departamento vadovo V.Grigaravičiaus. Griežtą R. Šukio poziciją palaiko premjeras Gediminas Kirkilas, tuo tarpu prezidentūros atstovai teigią esą nemaloniai nustebinti tokių kategoriškų vidaus reikalų ministro pasisakymų.

REKLAMA

„Didesnio policijos diskreditavimo ir pareigūnų vardo žeminimo negali būti. Jokie atsiprašymai čia nepadės. Policijos departamento vadovas turi prisiimti asmeninę atsakomybę už šį šiurpų įvykį. Juolab kad tai ne pirmas atvejis, kai policijos pareigūnai, užuot tramdę eismo taisyklių pažeidėjus, patys tampa skaudžių nelaimių kaltininkais. Jeigu nesulauksiu policijos vadovo reakcijos, manau, kad tolesnis rūpinimasis policijos veiklos tobulinimu tampa neįmanomas, todėl esu pasirengęs pats palikti postą“, – tokius ministro žodžius visuomenei išplatino jo patarėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Nors patarėjų išsiuntinėtame tekste nesukonkretinama, kokios komisaro atsakomybės tikisi R.Šukys, tačiau ministro žodžius, jog „jokie atsiprašymai čia nepadės“ galima suprasti tik kaip raginimą atsistatydinti. R.Šukys – ne pirmas vidaus reikalų ministras, kuris pareikalauja V.Grigaravičiaus galvos. Vieną kartą debesys virš generalinio komisaro tvenkėsi ir R.Šukio vadovavimo ministerijai metu. Iki šiol V.Grigaravičius iš visų balų išlipdavo sausas.

Vis dėlto „Kauno diena“ praneša, kad V.Grigaravičius ir šį kartą net ir raginamas iš savo posto trauktis nelinkęs. „Taip, prisiimu atsakomybę. Iš tiesų skaudus įvykis. Vadovas atsako už tai, kas vyksta policijos įstaigoje. Tačiau dabar esu Maroke, Generalinėje Interpolo Asamblėjoje, ir viskas bus sprendžiama, kai grįšiu pirmadienį“, – vakar žurnalistams iš Šiaurės Afrikos telefonu sakė V.Grigaravičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar svarsto apie atsistatydinimą, generalinis komisaras pats atsakė retoriniu klausimu: „Kas būtų, jei dėl kiekvieno tokio įvykio pasitrauktų policijos vadovai“. V.Grigaravičiaus teigimu, jis paliktų kėdę, jeigu būtų atitinkamas „politinis sprendimas“, bet „kaip policininkas“ jis mano galįs dirbti toliau. Komisaras sakė atsižvelgsiąs tik į prezidento Valdo Adamkaus nuomonę, nes jis skiria ir atleidžia policijos vadovą.

Prezidentūros atstovai ketvirtadienį tvirtino, kad ministras savo ultimatumo nederino su šalies vadovu, ir neslėpė esą nemaloniai nustebinti tokio R.Šukio žingsnio. Pirmadienį V.Adamkus ketina R.Šukį ir V.Grigaravičių pasikviesti pokalbio.

REKLAMA

Tuo tarpu premjeras G. Kirkilas palaikė griežtą R. Šukio poziciją. „Teisingas pasiūlymas. Principinga ministro pozicija“, – R.Šukio ultimatumą žurnalistams pakomentavo premjeras G. Kirkilas. Vėliau jis pridūrė, kad atsakomybė už nelaimę tenka ne tik policijos vadovui, bet ir vietinio Skuodo komisariato vadams, ministrui bei jam pačiam.

Vakar Seime vykusios tradicinės Vyriausybės valandos Ministrui pirmininkui teko aiškintis ir prieš parlamentarus. G. Kirkilas sakė dėl tragiškų Skuodo rajono įvykių kalbėjęsis su policijos generalinio komisaro pavaduotoju Vytautu Navicku. „Aš jam pasakiau, kad be pačių griežčiausių priemonių tikrai nebus apsieita. Manau, kad turi būti išanalizuota viskas, ne tik pats tragiškas atvejis, bet taip pat, kokiu būdu, kokiomis aplinkybėmis šitie pareigūnai dienos metu gėrė, o po to organizavo lenktynes kaimo vieškeliu ir padarė tragišką avariją, nusikaltimą“, – teigė premjeras.

Arūnas IVAŠKEVIČIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų