REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusio savanorio Juro Abromavičiaus žūtį tyrusi komisija antradienį popiet pateiks Seimui savo išvadas. Vėliau Seimas balsuos pritarti ar nepritarti komisijos išvadoms.

REKLAMA
REKLAMA

Darbietės Loretos Graužinienės vadovaujama komisija spalio 15 dieną patvirtino Tėvynės sąjungai nepalankias išvadas. Jose konservatoriai siejami su J.Abromavičiaus nužudymą organizavusią ir vykdžiusia grupuote bei kaltinami darę spaudimą teisėsaugos institucijoms.

REKLAMA

Komisija taip pat priėjo prie išvados, jog buvęs lauko pajėgų vadas Arvydas Pocius sąmoningai klaidino komisiją teigdamas esą J.Abromavičius ragino iš Pakaunės miškų grįžusius savanorius vėl grįžti atgal. A.Pocius komisiją tikino, kad tai gali paliudyti vaizdo įrašai, tačiau jų komisijai brigados generolas nepateikė.

L.Graužinienės komisija nutarė, jog yra pakankamai duomenų, kad konservatorius ir buvęs parlamentaras Algirdas Petrusevičius gali būti susijęs su J.Abromavičiaus nužudymu, be to, dirbdamas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK), turėjo galimybę disponuoti visa informacija apie J.Abromavičiaus žūties tyrimą ir galėjo jam daryti įtaką.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijoje dirbo 3 socialdemokratai, po 2 konservatorius ir liberaldemokratus, tiek pat valstiečių liaudininkų bei po vieną socialliberalą, liberalcentristą ir "darbietį".

J.Abromavičius žuvo 1997 metų sausio 31-ąją Kaune, sprogus jo automobiliui. Nusikaltėliai po automobiliu buvo pritvirtinę maždaug 500 gramų sprogstamosios medžiagos heksogeno, dar vadinamo jūros mišiniu.

Generalinė prokuratūra ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad sprogstamąjį įtaisą pagamino ir po J.Abromavičiaus automobiliu pritvirtino asmuo, kuris vėliau atsitiktinai pats susisprogdino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų