REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrąją pergalę iš eilės ULEB Eurolygos krepšinio turnyro aštuonių ekipų B grupėje iškovojo šalies vicečempionas Vilniaus "Lietuvos rytas", ketvirtadienį namuose 92:74 (22:14, 24:17, 26:22, 20:21) nugalėjęs Tel Avivo "Maccabi Elite" (Izraelis) komandą. 19 taškų nugalėtojams pelnė, 6 kamuolius po krepšiais atkovojo ir 3 perėmė bei 6 rezultatyvius perdavimus atliko Artūras Jomantas.

REKLAMA
REKLAMA

16 taškų svečių krepšį įmetė Mindaugas Lukauskis, 15 - Hollis Price`as, 12 - Kenanas Bajramovičius, 8 - Mattas Nielsenas, po 7 - Marijonas Petravičius ir Darrelas Mitchelas, 6 - Martynas Gecevičius, 2 - J.P. Batista.

REKLAMA

Tel Avivo ekipoje, kuri šio turnyro istorijoje "Lietuvos rytui" pralaimi jau trečią kartą, išsiskyrė Willis Bynumas (14 tšk.), Nikola Vujčičius (12 tšk.), Derrickas Sharpas, Terence`as Morrisas, Davidas Bluthenthalis ir Vonteego Cummingsas (po 9 taškus).

Į pirmuosius keturis A. Jomanto taškus varžovai atsako dviem taikliais dvitaškiais, tačiau vėliau šiame susitikime pirmavo tik "Lietuvos ryto" krepšininkai.

Iki ketvirčio pabaigos vilniečiai įgijo aštuonių taškų persvarą - 22:14, kurią iki didžiosios pertraukos padidino net iki 15-os taškų - 46:31.

REKLAMA
REKLAMA

Po penkių iš eilės taškų trečiojo kėlinio pradžioje "Lietuvos ryto" komanda padidino skirtumą iki 20 taškų (51:31), o septintoje kėlinuko minutėje sostinės krepšininkai pirmavo net 27-ais taškais - 68:41.

Atrodė, kad žydai neišvengs sutriuškinimo, tačiau jie pakilo į lemiamą kovą ir dar iki trečiojo ketvirčio pabaigos sumažino skirtumą iki 19-os taškų, o įpusėjus ketvirtajam kėlinukui komandas skyrė jau tik 11-a taškų - 64:75.

Likus trim minutėms iki susitikimo pabaigos varžovai dar buvo priartėję iki 12-ois taškų (80:68), bet "Lietuvos ryto" krepšininkai pataikė du tritaškius iš eilės ir, prasidėjus paskutinei rungtynių minutei, buvo atstatę 20-ties taškų pranašumą - 90:70.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiąsias ULEB Eurolygos turnyro rungtynes "Lietuvos ryto" krepšininkai lapkričio 7 dieną Prancūzijoje žais su Le Mano "Sarthe" ekipa.

"Svarbi ne tik antroji pergalė turnyre, bet ir komandos nusiteikimas. Tai tik antroji pergalė kelio pradžioje. Tikime tuo, ką darome. Man patiko emocionali publika - jau buvau pasiilgęs šios arenos. Parodėme charakterį bei norą nugalėti",- po mačo spaudos konferencijoje kalbėjo aikštelės šeimininkų treneris Aleksandras Trifunovičius.

Pasak jo, vilniečiai buvo stabtelėję tik ketvirtojo kėlinio pradžioje: varžovams buvo pavykę gerokai sumažinti triuškinančią šeimininkų persvarą.

REKLAMA

"Neįmanoma laimėti rungtynių, kovą dėl kamuolio po krepšiais pralaimėjus 17:40. Visoms komandos nugalėti Vilniuje nebus lengva", - po pralaimėjimo tvirtino Izraelio čempionų treneris Odedas Katashas.

Svečių komandos trenerio įsitikinimu, ekipa galinti žaisti geriau nei tai jai pavyko ketvirtadienį Vilniuje.

"Mums sezonas dar tik prasidėjo - tai buvo antras mačas Eurolygoje, o šalies pirmenybėse sužaidėme vos vienerias rungtynes",- sakė "Maccabi" treneris.

Trečiąsias ULEB Eurolygos turnyro rungtynes Vilniaus "Lietuvos rytas" lapkričio 7 dieną išvykoje žais su Le Mano "Sarthe" krepšininkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų