REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalai tik gąsdina R. Paksą?

Liberaldemokratai netiki kalbomis, jog liberalai padės nuversti dabartinę Vilniaus valdžią, trečiadienį rašo laikraštis „Vilniaus diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, kad dabartinė Vilniaus valdžia gali subyrėti, prakalbo Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Gintaras Steponavičius. Jis Žinių radijui tvirtino sunkiai įsivaizduojąs, kaip partija eitų į Seimo rinkimus išlaikydama paramą Vilniuje Rolando Pakso liberaldemokratams.

REKLAMA

„Manau, kad tai yra laiko klausimas, – pareiškė politikas. – šitie sprendimai buvo skausmingi pavasarį, bet manau, kad rasime jėgų aiškiai pasakyti, ir tas momentas turbūt netruks ateiti“. - cituoja "Vilniaus diena".

Liberalų sutikimą remti dabartinę Vilniaus valdančiąją koaliciją G.Steponavičius vakar vadino klaida.

Partijos pirmininkas Petras Auštrevičius, sutikdamas, kad sostinės valdžia liberalų paramos tolimai ateičiai nėra užsitikrinusi, apie galimą pasitraukimą kalbėjo santūriau.

REKLAMA
REKLAMA

„Rinkimai yra ganėtinai toli, dar metai“, – cituoja laikraštis partijos vadovą.

Pasak jo, parama būtų nutraukta tuo atveju, jei kiltų abejonių dėl tarybos sprendimų skaidrumo ir jų pagrįstumo.

„Mūsų principinė pozicija nepakitusi – nei Artūras Zuokas, nei R.Paksas neturi tapti Vilniaus miesto vadovu. Kas įvyks iki rinkimų, galime tik spėlioti“, – aiškino partijos lyderis. Pavasarį liberalai valdančiąją koaliciją parėmė su sąlyga, kad Vilniaus meru taps liberaldemokratas Juozas Imbrasas.

Ką apie G.Steponavičiaus pamąstymus mano sostinės liberalų vadovas vicemeras Arūnas Štaras, sužinoti nepavyko, politikas vakar mobiliuoju telefonu neatsiliepė. Pastaruoju metu A.Štaras buvo nuolat kaltinamas tuo, jog atstovauja savo buvusio darbdavio, statybų kompanijos „Eika“ vadovo Roberto Dargio verslo interesams. Vilniaus savivaldybės Taryba yra priėmusi keletą šiai kompanijai naudingų sprendimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Čia jų problema, jeigu nori, tegu eina į rinkimus, jeigu nenori, tegu neina. Jiems patiems spręsti. Matyt, nieko gero nešviečia per tuos rinkimus, jeigu tokius pareiškimus daro“, – Liberalų sąjūdžio atstovų grasinimus vakar įvertino partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas R.Paksas.

Jis aiškino, kad Vilniaus miestą valdanti koalicija yra stipriausia, kokią tik buvo galima suformuoti. Partijos vadovas tikino tokias liberalų užuominas girdintis ne pirmą kartą, bet rimtai jų nevertinantis. „Manau, kad čia jų partinis reikalas, susireikšminimas prieš kitus partijos narius išdėstant tokią poziciją. Dar manau, kad jis labai nepamatuotas“, – įsitikinęs R.Paksas.

Lauryna Vireliūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų