REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 6 d. Vilniaus mažajame teatre įvyks Skrajojančio teatro premjera – vienos dalies spektaklis „Jėga“ pagal kanadiečių dramaturgo Jasono Patrico Rothery pjesę. Spektaklio režisierius – Sakalas Uždavinys, scenografas – Jonas Arčikauskas, kompozitorius – Giedrius Puskunigis. Vaidina aktoriai Andrius Bialobžeskis, Irmantas Jankaitis ir Nerijus Gadliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„...kodėl žmonės iš viso daro nusikaltimus? Todėl, kad jie neturtingi? Ne, todėl, kad jie nemoka suvaldyti laisvės. Jie jaučia neapykantą laisvei... Jei mylėtum, būtumei laisvas. Tu nekenti laisvės, todėl esi kalėjime“, - taip samprotauja „Jėgos“ veikėjai. Kas jie?

REKLAMA

„Zonos“ ženklu pažymėti atstumtieji, monstrai, vagys, galvažudžiai, gudrūs iškrypėliai, degeneratai, kurie nuolatos gąsdina sveiką, moralią, teisingą visuomenę? Ar mes pasiruošę akistatai ir atviram dialogui apie laisvę su gyvenimo atmatomis, užribio herojais? Ar tikrai jiems kalėjimas yra tikroji laisvės formulė? Ar tai tik žmogiškųjų idealų ir moralės principų mėsmalė? Šie žmonės tiki savo moralinio kodekso jėga. Kas atsitiks, kai vieną dieną jie vėl atsidurs tarp mūsų? Jasono Patrico Rothery „Jėga“ – tai ekscentriška juodoji komedija apie gyvenimą be iliuzijų ir šiuolaikinę laisvės sampratą.

REKLAMA
REKLAMA

Skrajojantis teatras visuomenei jau yra pristatęs Jono Vaitkaus spektaklį „Ana Waiss“ ir Sakalo Uždavinio „Kazanovą“. Jo skiriamasis ženklas – kameriniai, rafinuota aktorine meistryste pasižymintys spektakliai. „Jėga“ –  trečioji šio teatro premjera. Ja teatras pradeda vykdyti tarptautinį kalinių resocializacijai skirtą projektą „Užribis. Situacijos ir išeitys: (ne)kaltas, (ne)pasigailėti, (ne)bausti...“.  Teatras rodys šį spektaklį kalėjimuose, bendraus su kaliniais.

VMT ir Skrajojančio teatro inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų