REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mada plėtoja naujas jau pažįstamų temų versijas.

Senosioms kryptims suteikiamas rafinuotas subtilumas, jos prislopinamos arba išryškinamos, mada regeneruojama. Pagrindinę naujojo 2007/8 m. rudens/žiemos sezono tendenciją sudaro įmantrus žavesio dvelksmas. Tačiau būtina laikytis pagrindinių spalvinių krypčių. Trumpai tariant, naujoji mada yra pagrįsta žavesiu, prašmatnumu, puošnumu ir ryškiomis spalvomis. Aktualios mados temos – karinė, laisvi patogūs paltai, oda, suknelės, pernelyg dideli mezginiai bei juoda audinio faktūra juodame fone.

REKLAMA
REKLAMA

Turėkite omenyje, kad dabar mados sezonai susilieja. Rūbai iki kolekcijų pristatymo, poilsinis asortimentas, papildomi rinkiniai, skirti patenkinti nuolat alkaną klientūrą, tapo mados dizaineriams taip pat svarbūs, kaip ir dukart per metus pristatomos kolekcijos. Nauja pirkėjų super klasė įstengia išlikti priešakyje apsirūpindama brangiais madingiausiais drabužiais. Vartotojai nenori dėvėti kažką nemadinga ir netinkamai atrodyti. Tačiau jeigu sekėte mada iki šiol, tuomet jau turite tai, kas aktualu ir naujajame rudens/žiemos sezone.

REKLAMA

Visų pirma, norėdami greitai atsinaujinti, įsigykite batus iki kulkšnies (il. 1).

Toliau. Jei šių metų pavasaris/vasara buvo tunikos tipo suknelių sezonas, tai ruduo/žiema yra madingų paltų sezonas. Į miestą sugrįžta ir mantija. Tai paltas, atliekantis visas pirmines palto funkcijas. Jis dengia visus po juo esančius sijonus ir sukneles. Paltų madą sudaro du esminiai stiliai: 1) laisvas paltas ir 2) prigulęs paltas. Laisvas paltas – tai cilindrinis kokono formos siluetas arba A linijų besiplaikstantis rūbas (il. 2).

REKLAMA
REKLAMA

Tokie platūs 7-ojo dešimtmečio stiliaus paltai kontrastuoja su prigludusiais, griežto pasiuvimo karinio stiliaus paltais (il. 3). Be abejonės, paltas – tai pagrindinė mados tendencija šį rudens/žiemos sezoną. Jis žavus, trumpas (iki kelių arba aukščiau kelių) ir gali būti išties prabangus, jei moteris gerai prisižiūri ir siekia prašmatniai atrodyti.

Brangakmenių spalvos vilnonis veliūrinis siūlėmis dekoruotas paltas, dažnai turintis piltuvėlio formos apykaklę ir siūles virš juosmens, atiduoda duoklę Jackie 7-ojo dešimtmečio stiliui. Naujojo sezono paltas yra drąsios formos, sumodeliuotas futuristiškai. Jis gali turėti dvigubą eilę sagų ant krūtinės, platėti žemyn ar plazdėti plačia trapecijos A forma. Jis gali būti ryškių spalvų. Grįžta 8-ojo dešimtmečio plačios siūlės, pabrėžiančios užlankus ir konstrukcines linijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pankų stiliaus atgarsių turintiems švarkams ir paltams naudojami ryškūs languoti vilnoniai audiniai, staltiesių raštai. Sujuosiama to paties audinio diržais (il. 4).

Populiarūs kariuomenės ir laivyno motyvai. Puošniuose karinio stiliaus paltuose, prigludusiuose žygio paltuose gyva seržanto dvasia (il. 5). Jie juodi, tamsiai mėlyni, grietinėlės spalvos, alyvuogių atspalvio žali. Karinė mada traktuojama labai laisvai, pritaikant karinių jūrų laivyno chaki, auksinę, alyvuogių, rusvą, pilką, anglies, antracito, tabako ir tamsiai mėlyną spalvas. Prabangios karinės detalės - tai auksiniai ornamentuoti pritvirtinimai ar auksinės, žalvarinės metalinės sagos. Iš odos padaromi antpečiai, atlenkiami platūs rankogaliai. Diržai ir sagtys dažnai dekoruoti. Tikrai bus labai populiarūs dvigubo susegimo švarko tipo paltai, nes yra praktiški ir patogūs vairuoti.

REKLAMA


Aktualus švytėjimas ir blizgėjimas. Metalas, oda, plastikas, guma švyti, blizga, žėri, žaižaruoja ir blyksi. Oda konkuruoja su plastiku ir guma. Visos švytinčios medžiagos lenktyniauja dėl dėmesio sau. Industrinis juodas neoprenas, švytintis plastikas ar blizgantys audiniai atrodo moderniai. Odinis variantas – tai motociklininkų stiliaus prabanga su užtrauktukais, sagtimis ir kilpelėmis. Pasitaiko 7-ojo dešimtmečio prabangos motyvų. Vyrauja švelnūs, minkšti drapiruotos odos siluetai. Šviežumo įspūdį kuria odos faktūra, pereinanti ir į rankines bei kitus aksesuarus. Šį sezoną reikėtų mažiau prisiminti baikerių versiją, o labiau lanksčią, minkštą, raukšlėtą, drapiruotą odą. Tiesa, galimi ir baikerių švarkai su daugybe užtrauktukų, tačiau juose nėra dekoracijų iš sąsagų. Vieną odinių drabužių variantą sudaro heraldinis modelis.

REKLAMA

2007/8 m. rudens/žiemos sezono vakarėlių madoje dominuoja 5-ojo dešimtmečio prabanga dvelkiančios suknelės iš satino. Jos gali siekti grindis ar būti kokteilinės, aukščiau kelių. Verta pasirinkti auksinį, rožinį, ryškiai purpurinį, karališkai mėlyną, raudoną ir sidabriškai pilką satiną. Nors šio rudens ir žiemos vakarui labiausiai tinka purpurinis, violetinis satinas (il. 6).


Taip pat aktualios grakščios „sekretorių suknelės“. Ir nors kai kurie dizaineriai demonstruoja tunikos tipo sukneles aukščiau kelių, vidutinis suknelės ilgis yra vos žemiau kelių (il. 7). Trumpesnės yra dėvimos kaip drabužių sluoksniai su trikotažu. Midi suknelės palankios sluoksniuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praktinėje dalykinėje aprangoje populiaru derinti sijonus ir švarkus. Tai „sekretorių kostiumėliai“, kurių pati tinkamiausia yra juoda spalva. Priderinkite sijoną ir švarką, pasirinkdamos iš plataus sijonų stilių asortimento bei prigludusio arba trumpo vilnijančio švarko (il. 8). Visi sijonai gerai dera prie 6-ojo ir 7-ojo dešimtmečių linijų švarkų. Labiau mėgstate palaidinukes, o ne kostiuminį derinį? Pamėginkite pieštuko formos sijoną, kuris puikiai tiks prižiūrėtoms figūroms. Derinkite jį su odiniu ar jojikės švarkeliu. Nors galite dėvėti vien odą.

REKLAMA

Beje, apie jojimo stilių, kuriame susitinka urbanizuotas kaimas ir industrializuotas miestas (il. 9). Turėkite omenyje sportinius motyvus batuose ir kelnėse. Atkreipkite dėmesį į jojimo kelnes, šiugždančius marškinius, švelnias jojimo palaidines, kepures, jojimo kepuraites ir tradicines geros odos balno rankines. Šį sezoną bus išparduota daug jojimo kelnių.

Atsiranda stambūs mezginiai, įvairūs stulpelių efektai, tekstūros, nėriniai. Tokie drabužiai savo svoriu puikiai tinka prie gyvensenos su automobiliu. Didelis dėmesys įmantriems raštams paverčia mezginius tokiais populiariais, kokiais jie nebuvo jau 20 metų. Masyvūs laisvo mezgimo rūbai, šilti ir jaukūs, neriami pernelyg stambiomis akimis ir ypač storais siūlais. Čia ypač populiari pilka spalva ir neutralūs mezginiai, paprastų formų suknelės, paltai, kostiumai (il. 10).

REKLAMA

Vis dar nemirštas stiliaus elementų mišinys, kuriantis globalų nomadinį bendrinės genties įvaizdį. Jis nesudaro pagrindinės sezono krypties, tačiau atskiri individai jį plėtoja, kaip jie tai darė ir su „Boho“. Naujai ir įdomiai jame atrodo viduramžiški ir archajiški motyvai, stebinantys žaviais koloritais, ornamentų gausa ir raštais (il. 11).

Spalvų požiūriu svarbi monochromija ir juodi atspalviai juodame fone. Matinė juoda spalva švyti blizgančiame juodame paviršiuje ir atvirkščiai. Plati dekoratyvinių faktūrų įvairovė. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad dominuoja neutrali pilka, tamsiai mėlyna, juoda ir žemės spalvos. Taip, pilki, sidabriniai, antracitiniai ir anglies atspalviai šią žiemą stiprūs. Tačiau ryškios brangakmenių spalvos – oranžinė, koralų, rožinė, raudona, smaragdinė žalia, ametisto violetinė yra pagrindinės 2007/8 m. rudens/žiemos sezono spalvos. O viena karščiausių spalvų – violetinė, purpurinė. Ji pastebima visais savo atspalviais nuo turtingiausių giliai violetinių ir minkštų, dulkėtų iki alyvinių ir levandos.

O apskritai tai bus žiema, kurioje karaliaus žavesys, šventinės suknelės, grakštumas, mirgėjimas, žėrėjimas, auksas, imbieras, Gucci, Gabbana ir t. t.  

Pagal www.fashion-era.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų