REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kontrolieriaus R.Valentukevičiaus iniciatyva atliktas tyrimas dėl pažeistų rezidentų teisių bei atkreiptas pareigūnų dėmesys į egzistuojančią opią problemą, kai yra pažeidžiama visos šalies gyventojų teisė į saugią ir sveiką aplinką: rezidentams nesudaromos tinkamos darbo sąlygos, jie neturi socialinių garantijų, vyksta didelis specialistų nutekėjimas į užsienio valstybes – kenčia be išimties visi pacientai, turėtų duoti apčiuopiamų rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu nustatyta, kad Lietuvoje medikų mažėja, dauguma specialistų susitelkusi didžiuosiuose miestuose, trūksta galinčiųjų suteikti net elementariausią pagalbą (gimdyvės nuvaromos nuo ligoninės durų, motyvuojant, kad nėra kam priimti gimdymo). Tuo tarpu pareigūnai vis delsia priimti atsakingus sprendimus, vilkinama išreikšti politinę valią šiuo klausimu, nėra bendros vizijos, kaip tai išspręsti pačiu tinkamiausiu būdu.

REKLAMA

Seimo kontrolierius R.Valentukevičius buvo informuotas, kad 2007 m. spalio 9 d. Seime buvo svarstyti LR medicinos praktikos įstatymo bei LR sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pakeitimai, sąlygojantys problemos sprendimą iš esmė, ir jiems buvo pritarta.

Švietimo ir mokslo bei Teisingumo ministerijoms suderinus pateiktas pataisas, Vyriausybei bus teikiamas LRV nutarimo "Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. spalio 31 d. nutarimo "Dėl gydytojų rengimo" pakeitimo" projektas. Priėmus šį nutarimą, atitinkamai bus keičiami ir švietimo ministro bei sveikatos apsaugos ministro įsakymai, reglamentuojantys medicinos rezidentūros studijų programų reikalavimus, rezidentūros bazių atrankos ir vertinimo nuostatus.

Priėmus minėtus teisės aktus, teisiškai bus sureglamentuoti gydytojų rezidentų iškelti rezidentūros studijų, rezidentūros statuso, rezidentūros bazių ir veiklos bei kiti klausimai, susiję su gydytojų rezidentų socialinių garantijų užtikrinimu, užkirstas kelias tolimesniems piliečių teisių pažeidimams, baigta medicinos reforma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų