REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viename interneto dienoraštyje Lietuvai linkima baigti savo tamsias dienas, o miestams sudegti. Įtariama, kad taip kurstoma tautinė nesantaika, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Šamanu pasivadinusio vartotojo internetiniame dienoraštyje aukštinama sovietų valdžia: esą tik dėl jos Lietuva gavo daugiau žemių – Vilniaus ir Klaipėdos kraštą. O perkurtas Lietuvos himnas mūsų šalį prakeikia, linki baigti savo tamsias dienas, o miestams sudegti. Dabartinė Lietuvos valdžia vadinama nacistine.

REKLAMA

Su žurnalistais susitikti nepanoręs pats svetainės autorius atmeta, kad jo viešai reiškiamos mintys gali kurstyti tautinę nesantaiką.

„Man nepatinka lietuviai, kurie nemėgsta rusų. Nemėgstu tų visų nacionalistų ir nacistų. Tai mano hobis ir aš nežinau, kodėl jus domina šis dalykas“, – rašo internetinio dienoraščio autorius Vitalijus Milevskis.

„Internetinis dienoraštis, nors jis taip vadinasi, nėra dienoraštis. Nėra taip, kad tai yra mano mintys, kurias aš pats vienas ir turiu galvoje. Už minčių turėjimą valstybėje nedraudžiama, tačiau už jų skleidimą, jeigu jos skatina nesantaiką, baudžiama“, – dėstė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Už tautinės nesantaikos kurstymą pagal Lietuvos įstatymus asmeniui gresia administracinė ir baudžiamoji atsakomybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų