REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ambasadorius Ispanijoje Mečys Laurinkus skųs teismui dėl šmeižto du politikos veikėjus ir buvusį saugumietį.

REKLAMA
REKLAMA

M.Laurinkus, iki paskyrimo į Ispaniją vadovavęs Valstybės saugumo departamentui, privataus kaltinimo tvarka skųs buvusį antisovietinį disidentą Antaną Terlecką už jau mirusios motinos įžeidimą.

REKLAMA

A.Terleckas, nesėkmingai kandidatavęs Alytuje nuo liberaldemokratų į laisvą vietą Seime, pasak M.Laurinkaus, per rinkimų kampaniją viename laikraštyje išvadino spekuliante jo motiną - Intos lagerio politinę kalinę ir pažėrė kitų bjaurių įžeidimų.

Kitas skundžiamasis yra Seimo liberaldemokratų frakcijos narys Petras Gražulis, kuris viešai kalbėjo apie tariamus M.Laurinkaus ryšius su rusų specialiosiomis tarnybomis.

Trečias skundžiamas asmuo yra spaudoje cituotas buvęs VSD kontržvalgybininkas Vytautas Damulis, anot kurio, kai kurie dabartiniai Lietuvos diplomatai "liustraciją perėjo" tuometinio VSD vadovo M.Laurinkaus kabinete, tai yra apeinant Liustracijos įstatymu nustatytą tvarką.

M.Laurinkus BNS sakė jau parengęs pareiškinius dokumentus ir artimiausiu metu, tikriausiai kitą savaitę, įteiksiąs juos teismui.

M.Laurinkus vadovavo VSD 1998-2004 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų