REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį prasidėjo Romos kino festivalis, per kurio atidarymo iškilmes karaliavo aktorė Sophia Loren – jai Sistinos teatre vykusioje ceremonijoje buvo įteiktas IMAIE apdovanojimas už gyvenimo nuopelnus, festivalyje bus rodoma ir filmų su ja retrospektyva.

REKLAMA
REKLAMA

Ši 72 metų vis dar kerinti žvaigždė čia susilaukė minios žmonių, tarp kurių buvo ir kino, ir politikos atstovai, ovacijų. „Aš tikiuosi, to nusipelniau“, - kukliai pasakė ji, žvilgėdama juoda šventine suknele. Tuomet ji užleido sceną Andrea Bocelli, kuris atliko klasikines Rosinio, Verdi ir Puccinio arijas iš garsių kino filmų.

REKLAMA

Filmų programą pradėjo prancūzų filmo „Antrasis vėjas“ („Le Deuxieme Souffle“) premjera su Monika Bellucci (režisierius Alainas Corneau) - tai kvazi-operinis 1966 m. Jeano Pierre‘o Melville originalo perdirbinys.

Monicos Belluci pasirodymą ant raudono kilimo vėliau pratęs atvyksiantys Holivudo aktoriai Cate Blanchett, Francis Fordas Coppola, Tomas Cruise‘as ir Seanas Pennas.

Romos kino festivalis rengiamas jau antrą kartą. Pernai jis sulaukė priekaištų, kad ketina užgožti Venecijos kino festivalį, kuris yra vienas svarbiausių pasaulyje. Roma atsakė, kad šis festivalis esąs labai populiarus, į jį suvažiuoja daug garsių žvaigždžių, o filmai rodomi ir paprastiems piliečiams, ne vien kviestinei publikai.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje bus parodyta Shekharo Kapuro antrojo filmo apie Elžbietą I „Aukso amžius“ („The Golden Age“) su Cate Blanchett premjera, Francis Fordo Coppolos „Jaunimas be jaunimo“ („Youth Without Youth“) ir Seano Penno „Laukinėje gamtoje“ („Into the Wild“). Taip pat laukiama Roberto Redfordo „Liūtų už ėriukus“ („Lions for Lambs“) su Redfordu, Meryl Streep ir Tomu Cruise‘u bei Sidney‘jaus Lumeto „Prieš velniui sužinant, kad tu miręs“ („Before the Devil Knows You‘re Dead“).

Festivalyje taip pat bandoma kaip nors spręsti ir juodžiausią šiuolaikinio italų kino paslaptį – daugelis šalyje už valstybė pinigus pagaminamų filmų nėra išplatinami, nes dominuoja „blokbasteriai“ iš JAV. Todėl pradedama taikyti eksperimentinė savo kino platinimo sistema.      

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Amerikiečių aktorė Sasha Alexander, italų aktorius Edoardo Ponti, aktorė Sophia Loren ir Romos meras Walteris Veltronis.

Legendinė Sophia Loren.

Dainininkas Andrea Bocellis ir gyvenimo drauge dainininke Veronica Berti.

Italų aktorė Monica Bellucci. 

Prancūzijos kultūros ministrė Christine Albanel.

Aktorė Monica Belluci, prancūzų režisierius Alainas Corneau ir kultūros ministrė Christine Albanel.

News Bridgepix nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų