• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prokurorai trečiadienį pateikė oficialius kaltinimus devyniems asmenims, įtariamiems organizavus žurnalistės Anos Politkovskajos žmogžudystę, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

A. Politkovskaja, viena garsiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir jo politikos Čečėnijoje kritikų, buvo nušauta praėjusių metų spalio mėnesį savo namo lifte.

REKLAMA

Rugsėjo mėnesį buvo sulaikytas buvęs čečėnų politikas, įtariamas bendrininkavęs planuojant nusikaltimą. Dar anksčiau, rugpjūtį, sulaikyta dešimt asmenų, tariamai susijusių su čečėnų mafija, du iš vėliau buvo paleisti.

„Grani.ru“ skelbia, jog vienas kaltinamųjų, stosiančių prieš teismą, - Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) karininkas papulkininkis Pavelas Raguzovas, įtariamas perdavęs informaciją apie A. Politkovskajos gyvenamąją vietą buvusiam Čečėnijos Ačchoi-Martano rajono vadovui Šamiliui Burajevui. Pastarasis informaciją atskleidęs tikrajam žudikui.

REKLAMA
REKLAMA

„Lenta.ru“ duomenimis, pagrindinis kaltinimas - įvykdžius žmogžudystę – skirtas trims broliams Machmudovams – Tamerlanui, Džabrailui ir Ibrahimui. Teigiama, jog Dž. Machmudovas nusikaltimo įvykdymo dieną naudojosi automobiliu, iš kurio buvo stebima žurnalistė. Savo kaltę jis, kaip ir P. Raguzovas bei Š. Burajevas, neigia.

Likusių keturių kaltinamųjų vardai kol kas išlieka paslaptyje.

Po to, kai rugsėjo mėnesį buvo pakeistas už bylą atsakingas pareigūnas, buvę A. Politkovskajos kolegos iš Maskvos dienraščio „Novaja Gazeta“ kaltino Kremlių kišantis į žmogžudystės tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų