REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Venesuelos prezidentas H. Chavezas vizito Kuboje metu ekonominiais susitarimais sutvirtino šalių bendradarbiavimą. Šie susitarimai, anot H. Chavezo, gali atverti kelią abiejų valstybių konfederacijai, skelbia „Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Per savo trijų dienų vizitą komunistų valdomoje saloje Venesuelos vadovas sudarė 14 susitarimų, apimančių naftos perdirbimą, nikelio gavybą žvejybą ir turizmą. Toks bendradarbiavimas dar kartą patvirtino Venesuelos, kaip artimos kubiečių sąjungininkės, rolę, o gaunama ekonominė nauda gali padėti komunistiniam Kubos režimui išlaikyti pozicijas net ir po sergančio lyderio Fidelio Castro mirties.

REKLAMA

Pirmadienį pasirašydamas sutartis su jaunesniuoju Fidelio Castro broliu Rauliu, H. Chavezas teigė, jog Venesuelos socialistinė revoliucija smarkiai suartino šalį su Kuba. „Venesuela ir Kuba galėtų lengvai sudaryti valstybių konfederaciją, dvi respublikas vienoje, dvi valstybes vienoje. Ir tai nėra tik svaičiojmai“, - pareiškė Venesuelos vadovas.

Venesuelietiškos naftos pirkimas už mažą kainą ir kiti metiniai sandoriai su H. Chavezo valdoma valstybe vertinami apie 3 mlrd. Iš bendradarbiavimo su Venesuela gaunama ekonominė nauda Kubai tapo gyvybiškai svarbi ir beveik prilygsta Sovietų Sąjungos subsidijoms praeityje.

Kaip praneša „Guardian“, kalbėdamas apie socialistų solidarumą, H. Chavezas taip pat pridūrė, jog konfederacijos idėja kyla iš jo svajonės suvienyti Lotynų Ameriką, o ši idėja buvo vienas iš Simono Bolivaro - 19 a. regiono išsivadavimo herojaus - principų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų