REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 17 d., trečiadienį, 18 val. Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4) rengiamas kultūros vakaras skirtas jaunimo styginių kvarteto „ART VIO“ pirmosios kompaktinės plokštelės sutiktuvėms. Įvyks ir šio ansamblio koncertas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventų – Ingridos Rupaitės (I smuikas), Kristijono Venslovo (II smuikas), Tomo Petrikio (altas) ir Povilo Jacunsko (violončelė) suburtas kvartetas „Art Vio“, grojantis nuo 2003 m.,  jau spėjo labai sėkmingai pasirodyti keletoje konkursų, tobulinosi Austrijoje, koncertavo Lietuvos ir užsienio salėse. Reikšmingi kvartetui buvo 2005-ieji, kai „Art Vio“ buvo pakviestas dalyvauti koncerte Ispanijos Karalių rūmuose Lietuvos Prezidento Valdo Adamkaus vizito metu, sakoma pranešime spaudai.

Jaunas kvartetas groja skirtingą muziką – nuo klasikos iki šiuolaikinės. Bet dažnai jie imasi ir lietuvių kompozitorių kūrinių, sėkmingai juos propaguoja ir užsienio koncertuose. Pirmajai kompaktinei savo plokštelei „Art Vio“ pasirinko lietuvių kompozitorių Eduardo Balsio, Anatolijaus Šenderovo ir Juozo Širvinsko kūrinius. Jie skambės ir šio vakaro metu. Programos vedėja - muzikologė Vytautė Markeliūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų