REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentarai galės dalintis žiniomis su studentais nebent dykai - Seimo nariai ketvirtadienį po pateikimo atmetė Konstitucijos pataisas, kuriomis buvo siekiama leisti jiems gauti atlygį net tik už kūrybinę, bet ir pedagoginę veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinio šalies įstatymo 60 straipsnio pataisą šių metų balandį pateikė 44 Seimo nariai, keli iš jų dar norėjo įtraukti nuostatą, jog parlamentaras atlyginimą galėtų gauti ir užsiimdamas medicinine veikla.

REKLAMA

Anksčiau Seimo statutas numatė galimybę seimūnams už atlygį dėstyti ar skaityti paskaitas ir tai gana plačiai paplitusi praktika. Tarkime, liberalas Gintaras Steponavičius net dešimt metų dėstytojavo Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, liberalcentristas Arminas Lydeka įvairiose paskaitose mokydavo protokolo pagrindų.

Tačiau 2004-aisiais Konstitucinis Teismas nutarė, jog Seimo statuto nuostata, kad Seimo narys gali gauti atlyginimą už pedagoginę veiklą, prieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sprendimą tuomet Teismas argumentavo tuo, jog Seimo nario, kaip tautos atstovo, veikla yra nepertraukiama, savo pareigas jis atlikti turi ir ne Seimo sesijų metu, jo darbo laikas yra nenormuotas, todėl pedagoginė veikla nėra suderinama su parlamentaro darbu.

Tuo metu pažymėtina, jog teisėjai, valstybės tarnautojai gali užsiimti pedagogine bei kūrybine veikla ir gauti už ją atlygį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų