• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo sausio 1-osios brangs degalai, o nuo kovo – ir cigaretės. Finansų ministerija siūlo Vyriausybei iki Europos Sąjungos minimumo didinti šių prekių akcizus, pranešė „LTV žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo Naujųjų metų litras benzino dėl įvedamų akcizų pabrangs 12,5 cento, o už litrą dyzelino ar žibalo mokėsime 10 centų brangiau. Pakelis vidutinės klasės cigarečių nuo kovo 1 d. brangs maždaug 70 centų. Taip kainos keisis, jei Vyriausybė ir Seimas pritars Finansų ministerijos siūlymui iki ES minimumo padidinti šių prekių akcizus.

REKLAMA

„LTV žinios“ primena, kad akcizus ne pirmo būtinumo prekėms ES yra įvedusi siekdama arba sumažinti kai kurių prekių, tarp jų tabako gaminių ir alkoholio vartojimą, arba norėdama paskatinti vartoti taupiau.

Lietuva stodama į ES įsipareigojo nuosekliai didinti akcizus iki ES lygio. Akcizai degalams šią ribą turi pasiekti nuo kitų metų pradžios.

„Mes iš tikrųjų išlaukėme iki to paskutinio momento, kada mes dar galėjome išlaikyti mažesnį akcizą. Nuo sausio 1-osios dienos akcizą benzinui ir dyzelinui turėjome padidinti. Su tabaku yra truputį kitaip. Mes turime galutinį tikslą – pakankamai aukštą akcizo lygį 2010 m., ir turime taip išvairuoti, kad, viena vertus, nereikėtų 2009 m. pabaigoje daryti kainų šuolio, kita vertus, kad nesukeltume žmonių masiško noro rūkyti kontrabandines cigaretes", - „LTV žinioms“ sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų