• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas pateikė Klaipėdos apygardos teismui ieškinį, prašydamas pripažinti negaliojančia poilsio patalpų Palangoje teisinę registraciją Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos nuosavybėn.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat prašoma pripažinti iš dalies negaliojančia profesinės sąjungos ir bendrovės PRPC sudarytą minėtų patalpų pirkimo-pardavimo sutartį, įpareigoti PRPC poilsio patalpas grąžinti valstybei, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

REKLAMA

Ieškinys pateiktas ginant viešąjį interesą.

Pasak prokuratūros, 1998 metų pabaigoje Registrų centro Klaipėdos filialas neteisėtai įregistravo profesinės sąjungos nuosavybės teises į nekilnojamąjį turtą, esantį Palangoje, nors pateikti dokumentai nepatvirtino profesinės sąjungos nuosavybės teisės į šias patalpas atsiradimo.

Viename iš Konstitucinio Teismo nutarimų konstatuota, kad iki Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimo Lietuvoje veikusių valstybinių profesinių sąjungų valdomas turtas yra valstybės nuosavybė. 1990 m. Aukščiausios Tarybos nutarimu buvo uždrausta buvusių profesinių sąjungų turtą perleisti ar išnuomoti kitiems juridiniams ar fiziniams asmenims.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2004 metų teisme buvo nagrinėjama civilinė byla dėl profesinės sąjungos nuosavybės teise įregistruotų pastatų, esančių Vilniuje, Lizdeikos gatvėje, todėl minėtoji sąjunga žinojo apie Konstitucinio Teismo nutarime konstatuotas nuostatas, tačiau 2006 metų rudenį pirkimo-pardavimo sutartimi dalį poilsio patalpų (ginčo patalpų) už 200 tūkst. litų ji perleido bendrovei PRPC, kurios steigėjai akcininkai yra pati Profesinė sąjunga.

"Prokurorai, nustatę asmens, visuomenės, valstybės teisių ir teisėtų interesų pažeidimą, viešąjį interesą gina įstatymų nustatytais atvejais arba savo iniciatyva. Šiuo atveju, Generalinei prokuratūrai atliekant patikrinimą dėl profesinės sąjungos nekilnojamojo turto įgijimo teisėtumo, buvo nustatytas valstybės teisių ir teisėtų interesų pažeidimas", - sakė generalinis prokuroras A. Valantinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų rudenį Generalinė prokuratūra, nustačiusi valstybės teisių pažeidimą, apgynė viešąjį interesą.

Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija priėmė nutartį, kuria profesinės sąjungos nekilnojamų daiktų, esančių prestižiniame Vilniaus Antakalnio rajone, Lizdeikos gatvėje (vasarnamiai, sandėliai, administraciniai pastatai), teisinė registracija bei vykdyti sandoriai su šiais daiktais buvo pripažinti negaliojančiais ir nekilnojamieji daiktai grąžinti valstybei.

Šio nekilnojamojo turto vertė - daugiau kaip 2 milijonai litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų