• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities kaimuose gyventojų mažėja sparčiau nei miestuose - per pastaruosius 12 mėnesių apskrities miestuose gyventojų skaičius išaugo, o kaime, atvirkščiai, - sumažėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Tokias išvadas skelbia Lietuvos statistikos departamento Vilniaus teritorinė statistikos valdyba.

REKLAMA

Lietuvoje kaimo gyventojų skaičiui mažėjant sparčiau nei miestų, panašios tendencijos vyrauja ir Vilniaus apskrityje - nuo praėjusių metų liepos mėnesio apskrities miestuose gyventojų skaičius išaugo 584 asmenimis, o kaimuose atvirkščiai - sumažėjo 635 žmonėmis.

Bendrąja prasme Lietuvoje gyventojų skaičius tirpsta - per pirmąjį šių metų pusmetį iš šalies išvyko apie 34 tūkst. žmonių, o atvyko 31,5 tūkst. asmenų. Tačiau Vilniaus apskrityje dėl migracijos iš kitų šalies regionų žmonių skaičiaus mažėjimas nėra žymus. Šių metų liepos 1-osios duomenimis, sostinėje ir jos regionuose gyventojų sumažėjo tik 51 žmogumi.

REKLAMA
REKLAMA

Migracija iš kitų Lietuvos regionų yra esminė beveik stabilaus Vilniaus apskrities gyventojų skaičiaus priežastis - tai reiškia, kad jei į apskritį neatvyktų gyventojai iš kitų Lietuvos dalių, tai joje žmonių mažėjimas būtų kur kas akivaizdesnis, nes visi kiti gyventojų prieaugio rodikliai yra neigiami.

Šių metų sausio-birželio mėnesiais Vilniaus apskrityje migracijos santykis išliko teigiamas - į ją atvyko 1361 žmonių daugiau nei išvyko - atitinkamai atvyko 7539 gyventojai, išvyko 1940 žmonių.

Iš visų į apskritį atvykusiųjų miestuose atsidūrė 5599, o kaimuose -1940 gyventojų. Tuo metu išvykstantieji iš Vilniaus apskrities dažniausiai palieka miestus: atitinkamai iš išvyko 4679, kaimų 1499 gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sostinėje migracijos saldo - tai yra skirtumas tarp išvykusiųjų ir atvykusiųjų - taip pat teigiamas. Per pastarąjį pusmetį į miestą atvyko 4309 žmonės, o išvyko 3398.

Spartus ekonomikos augimas Vilniaus mieste sukuria daug darbo vietų ir tai galėtų būti viena svarbiausių priežasčių, kodėl į Vilniaus miestą ir rajonus, esančius netoli sostinės, atvykstančiųjų skaičius didesnis nei išvykstančiųjų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų