REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikas sukčių akiratyje

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros 1-ojo  nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokurorai kartu su Vilniaus m. VPK Nusikaltimų tyrimo pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo stambiu mastu (BK 182 str. 2 d. (sukčiavimas). Prokurorai kaltinimą pareiškė  niekur nedirbančiam 21-erių metų vilniečiui J. S.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad šių metų balandžio 12 d. nepilnametė vilnietė vidurdienį sulaukė telefoninio skambučio. Jai buvo pranešta, kad jos tėvas padarė autoavariją ir liepė kuo greičiau surinkti pinigų bei juos perduoti ateisiančiam jaunuoliui. Per du kartus iš nepilnametės sukčius išviliojo 37 tūkst. litų. Tik vakare grįžus tėvams išaiškėjo visa tiesa. Tą pačią dieną Vilniaus m VPK nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai iškėlė baudžiamąją bylą ir pradėjo ikiteisminį tyrimą. Atlikus operatyvinius veiksmus, po tam tikro laiko, policijos pareigūnai sulaikė niekur nedirbantį ir jau teistą už vagystę vilnietį J. S. Jį  akistatos metu atpažino nukentėjusioji nepilnametė. Šis vilnietis buvo kaltinamas ir kitais nusikaltimais, kuriuos padarė metų laikotarpyje. Šiuo metu J. S. yra sulaikytas ir bausmės laukia Lukiškių kalėjime.

REKLAMA

Vilniaus m. apylinkės 1-ojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokurorė Julija Kryževičienė, kontroliavusi ikiteisminį tyrimą, sakė, kad kaltinamasis J. S. padarė nusikalstamą veiką  pagal baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d., numatančią bausmę - laisvės atėmimą iki 8-erių metų.

Pasak Vilniaus m. apylinkės prokuratūros  1- ojo Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Aido Zikaro, šių nusikaltimų prevencijai įtakos turi ne tik efektyvus teisėsaugos institucijų darbas, atliekant ikiteisminius tyrimus, kurios metu išaiškinami bei baudžiamojon atsakomybėn patraukiami asmenys, bet ir aktyvus Lietuvos piliečių, kuriuos kėsinasi apgauti sukčiai, savisaugos priemonių buvimas. Todėl atsiliepiant telefonu nereikėtų panikuoti, bet pasiteirauti skambinusiojo pareigybę, telefono numerį, kad įsitikinti, kuris iš artimųjų yra patekęs į nelaimę. Tik tokios prevencinės priemonės sutrukdys sukčiams įvykdyti savo blogus kėslus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų