REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtaisiais Lietuvos narystės Europos Sąjungoje metais Lietuvos pramonininkai teigia priėję išvadą, kad, stengiantis apginti verslo interesus, su Lietuvos Vyriausybe gali būti naudingiau kalbėtis per Briuselį. Pramonininkų konfederacijos vadovybė Briuselyje siekė iš pirmųjų lūpų gauti atsakymus į energetikos, prekybos bei darbo jėgos migracijos klausimus, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Dvi dienas pavaikščiojęs Briuselio koridoriais, pramonininkų lyderis Bronislovas Lubys teigia, jog ES institucijos yra didelė mašina, o suvokti, kaip ji veikia, – svarbi detalė stambiojo verslo darbe.

REKLAMA

„Europos pramonininkų konfederacijoje buvo pabrėžta, kad mes plačiau naudotume konfederacijos poziciją, teikiant mūsų siūlymus Briuselyje, suderinus su Vokietijos ar Britanijos konfederacijų bei Europos konfederacijos pozicija.

Taip pat reikia naudotis Europos konfederacijos nuomone, sprendžiant mums aktualias problemas su Lietuvos vyriausybe“, – teigė Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys.

Vienas įtakingiausių Europos Komisijos politikų, už pramonę atsakingas viceprezidentas Gunteris Verheugenas džiaugiasi, jog pramonininkai palankiai vertina Lietuvos narystę ES ir sako suprantąs nerimą dėl energetinio saugumo.

REKLAMA
REKLAMA

„Greta kitų, aptarėme energetikos problemą ir sutarėme, kad saugumą galima garantuoti per energetikos diversifikaciją, priklausomybės nuo naftos ir dujų mažinimą bei Europos solidarumą“, – sakė Europos Komisijos viceprezidentas.

Tuo metu pramonininkams likęs įspūdis, jog apsirūpinimas energija yra pirmiausiai pačios Lietuvos reikalas, o solidarumas – tik išimtinė situacija.

„Solidarumas, tačiau tai solidarumas po bėdos, ne prieš bėdą. Geriau būtų, kad solidarumas būtų rodomas siekiant išvengti bėdos“, – LTV „Panoramai“ tvirtino B. Lubys.

Europos Parlamento prezidentui, kaip ir kitiems aukštiems pareigūnams, Lietuvos pramonininkai išreiškė savo pageidavimą, jog ES neskubėtų atsisakyti antidempingo priemonių Rusijai bei Kinijai, taip pat paragino europarlamentarus nebalsuoti už direktyvą, kuri numatytų ne administracinę, bet baudžiamąją atsakomybę darbdaviui už nelegalų įdarbinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų