REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos vyriausybės vadovas Michailas Fradkovas trečiadienį įteikė šalies prezidentui Vladimirui Putinui atsistatydinimo prašymą, pranešė „Lenta.ru“. Stiprėja įsitikinimas, kad naujuoju premjeru bus paskirtas V. Putino favoritas vicepremjeras Sergejus Ivanovas, vienas realiausių kandidatų 2008 metais tapti šalies prezidentu.

REKLAMA
REKLAMA

M. Fradkovas neslepia nusprendęs pasitraukti prieš artėjančius Dūmos ir prezidento rinkimus, kad suteiktų V. Putinui „visišką sprendimų laisvę“ formuojant naują „valdžios konfigūraciją“.

REKLAMA

V. Putinas priėmė M. Fradkovo atsistatydinimą ir paprašė jo laikinai eiti pareigas iki naujojo premjero paskyrimo. Jis pabrėžė suprantąs ministro pirmininko atsistatydinimo priežastis ir minėjo būtinybę tinkamai pasiruošti rinkimams.

Rusijos dienraštis „Vedomosti“ trečiadienio ryte, remdamasis neįvardytais šaltiniais prezidento administracijoje, teigė, jog Maskvos valdžios koridoriuose bei įtakingų verslininkų sluoksniuose stiprėja gandai apie stiprėjančias S. Ivanovo pozicijas kovoje dėl premjero posto. Vos po kelių valandų buvo paskelbta apie M. Fradkovo atsistatydinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, jog S. Ivanovo pozicijos kovoje dėl valdžios pradėjo stiprėti vasaros viduryje. Nuo tada jis ėmė kur kas dažniau rodytis viešumoje su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, tuo tarpu kitas favoritas, Dmitrijus Medvedevas, šia malone gavo pasimėgauti tik vienąkart – Maskvos miesto šventės proga.

Šiuo metu dauguma gerai informuotų asmenų yra įsitikinę, kad artimiausiu metu bus pranešta apie S. Ivanovo paskyrimą premjeru, rašo "Vedomosti". Tokiu atveju vyresnis ir labiau patyręs S. Ivanovas pasiektų rimtą pergalę prieš D. Medvedevą ir sustiprintų savo kaip potencialaus kandidato tapti naujuoju Rusijos prezidentu pozicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politologas Dmitrijus Badovskis pasklidusius gandus vertino daugiau kaip atskirų grupuočių kovos dėl posto išraišką, o ne kaip informacijos nutekėjimą, kurio V. Putinas esą nepakęstų.

Klausimas, kas pakeis V. Putiną Rusijos prezidento poste, šiam 2008 metais baigus antrąją kadenciją, neduoda ramybės Rusijos ir viso pasaulio spaudai. Vilčių, jog prezidentu galėtų tapti žmogus, nepriklausantis artimiausių V. Putino patikėtinių ratui, lieka nedaug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų