• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konfliktų draskomame Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre šįsyk įsišėlo ne aistros, o tikros liepsnos, ketvirtadienį praneša dienraštis "Klaipėda".

REKLAMA
REKLAMA

Šis įvykis įvairių minčių kelia ir dėl to, kad prieš vienuolika dienų mįslingai dingo teatro gaisrininkas.

REKLAMA

Vakar prieš 13 valandą teatre įsiplieskusios ugnies skubėjo gesinti net penki Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos automobiliai.

Liepsnos siautėjo antrajame teatro aukšte esančiame buhalterijos kabinete. Čia užsidegė baldai, palangė ir užuolaida. Ugnis buvo numalšinta dar iki atvykstant ugniagesiams.

Priežastis, dėl kurių kilo gaisras, nustatinėja Klaipėdos priešgaisrinės priežiūros tarnybos pareigūnai.

Gaisrų su vaidyba susijusiose įstaigose yra buvę ir anksčiau. Remontuojant kiaurą stogą ir dirbant su atvira ugnimi prieš trejus metus net dukart degė Klaipėdos dramos teatro stogas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau gelbėtojai neprisiminė, kad Muzikiniame teatre anksčiau būtų buvę gaisrų.

Gali būti, kad jų išvengti padėdavo iki šiol ilgiau kaip 20 metų teatre vyriausiuoju ugniagesiu dirbęs Lionginas Jonas Jameikis.

Keistas sutapimas, tačiau gaisras teatre kilo tą pačią dieną, kai L.J.Jameikis paskelbtas dingusiu be žinios.

Vakar dienraštis „Klaipėda“ rašė, kad 79 metų L.J.Jameikis rugpjūčio 19 dieną apie 11 valandą išėjo iš namų Žardininkų gatvėje ir nebegrįžo. Dėl to jo artimieji kreipėsi į policiją.

Savus ugniagesius, budinčius renginių metu, turi ne tik Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, bet ir Žvejų rūmai, Klaipėdos dramos teatras, Klaipėdos koncertų salė.

Gelbėtojų pajėgos yra ir bendrovėse „Vakarų laivų remontas“, „Baltijos“ laivų statykla, „Klaipėdos nafta“, „Lietuvos geležinkeliai“ ir Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų