REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos bankai turi gintis ne tik nuo pasaulio finansines rinkas sudrebinusios paskolų krizės, bet ir nuo Generalinės prokuratūros, kuri nusprendė patikrinti visus šalies regionuose veikiančius bankus, praneša "Vz.lt", remdamasi Rusijos spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Paskolų makleriai jau praneša apie pirmus kredito sutarčių atidėjimus. Verslo dienraštis „Vedomosti“ praneša, kad trečias pagal dydį Rusijoje „Moskommercbank“ nustojo išdavinėti paskolas ir prašo klientų palaukti iki spalio. Rinkos dalyviai prognozuoja, kad kitiems bankams taip pat teks sumažinti kreditavimo apimtis.

REKLAMA

„Jau prieš keletą mėnesių buvo aišku, kad dėl padėties pasaulio rinkose Rusijoje irgi kils problemų dėl paskolų“, – sako banko „Delta Kredit“ valdybos pirmininkas Igoris Kuzinas.  „Vedomosti“ primena, kad prieš mėnesį jis perspėjo apie amerikietiškojo scenarijaus pasikartojimą Rusijoje. „Kai kyla likvidumo problemų, didžiausia iš jų būna paskolos – bankams reikia spręsti einamuosius reikalus, o ne išdavinėti 30 m. trukmės kreditus“, – tvirtina p. Kuzinas.  

REKLAMA
REKLAMA

Kitas Rusijos verslo dienraštis „Kommersant“ praneša, kad Rusijos generalinė prokuratūra pradėjo visų šalies regionuose veikiančių ir gyventojams paskolas išduodančių bankų patikrinimus.

„Į reidą įsitraukusios Generalinė prokuratūra, Rusijos antimonopolinės ir Vartotojų apsaugos tarnybos bankų versle gali sukelti visiškai priešingą efektą, negu tikisi valdininkai“, – pažymi „Kommersant“. Valstybinės tarnybos teigia, kad ieško pažeidimų išduodant vartojamąsias paskolas.

Tačiau ekspertai tvirtina, kad, užuot pagerinę kreditavimo sąlygas, reidai gali tik dar labiau padidinti negrąžinamų paskolų kiekius ir sumažinti konkurenciją. „Kommersant“ rašo, kad kai kuriuose regionuose prokuratūra per vietinę spaudą kreipėsi į gyventojus kviesdama „pateikti skundus dėl bankų veiklos ir taip palengvinti tyrimą“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų